2 травня по Кобеляках прокотилася хвиля обшуків

2 травня по Кобеляках прокотилася хвиля обшуків

Згідно із неофіційною інформацією, отриманою редакцією, а також із так званих інсайдерських джерел, оперативно-слідчі дії проводили співробітники Служби безпеки України у рамках кримінальної справи, відкритої по факту незаконних оборудок із землею.

Першими про обшуки та вручення підозри повідомив telegram-канал «Стояк Кукоби».

Протягом доби редакція Тижневика ЕХО намагалася перевірити цю інформацію. Але на жодному сайті, ні Нацполіції, ні СБУ, ні прокуратури, жодних повідомлень ми не знайшли. Та все ж, одразу кілька інформаторів підтвердили, що повідомлення, розміщене на «Стояку Кукоби», майже на 100% відповідає дійсності.

Нагадаємо, що на початку цього року співробітники СБУ вже проводили обшуки у Кобеляцькій міській раді і в приватних домоволодіннях працівників органу місцевого самоврядування.

Мова йде про оборудки із так званими «не витребуваними» та не успадкованими земельними паями. За словами інформаторів, кількість таких ділянок становить більше 30. Це реальні земельні ділянки, власники яких померли або з різних причин не встигли чи не змогли виготовити всю потрібну документацію. І хтось із посадових осіб чи співробітників міської ради, маючи доступ до бази даних, вирішив із одним із місцевих підприємців на цьому заробити. І тепер кримінальна справа нібито відкрита по 2 статтях:

  • ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) – карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
  • ст. 366 (Службове підроблення) – караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За словами людей, ознайомлених із деталями подій, у Кобеляках дійсно перебувала група захоплення, співробітники якої спершу «завітали» до одного із кобеляцьких підприємців, а вже потім до посадовців міської ради. Повідомлення про підозру нібито вручене п’яти чи шести особам.

Підкреслимо, що дана інформація поки що неофіційна, будемо чекати на офіційні повідомлення від силовиків.


Автор: Ігор Філоненко
3 травня, 17:33 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.