У Кобеляцькій громаді завершилось голосування з перейменування вулиць та провулків

Блог: УІНП

Автор: УІНП

Голосування за перейменування вулиць та провулків у Кобеляцькій громаді, що пов’язані із російським колоніальним спадком, завершилося. Мешканці громади обрали назви для 126 топонімів з варіантів, які рекомендували у Полтавському офісі  Українського інституту національної пам’яті, а також ті, які надійшли від самої громади.Джерело: сайт Кобеляцької міської ради/ Загалом зібрано 2 146 голосів.

«Найбільш активними учасниками стали мешканці міста Кобеляки, де отримано 984 голоси, зокрема 250 за перейменування вулиці Пушкіна.
Голосування по старостатах мало меншу активність, але враховуючи, що цей метод використовувався вперше, важливо відзначити позитивну реакцію громадян на декомунізацію», – йдеться у повідомленні.

Насичена статистика голосування у старостинських округах представлена так: Світлогірський – 481 голос, Озерський – 255, Шенгурівський – 174. Інші включають Підгорянський – 47, Придніпрянський – 44, Красненський – 39, Канавський – 35, Сухинівський – 21 і Вільховатський – 20.

Важливо зазначити, що кількість топонімів була різною в кожному старостаті; наприклад, по Красненському всього 5 вулиць пройшли голосування, тоді як по Сухинівському – 6, і по Підгорянському – 7.

 

21 січня, 20:17 | Блог: УІНП

Інші записи автора


Коментарі до цього запису заборонено автором