Кобеляки — портове місто?

Блог: Територія Дєда-логопєда

Автор: Дед логопед

Узагалі-то мені подобаються всі пори року, тому що зміни в природі не просто радують навколишніми пейзажами, вони ще й впливають на настрій кожної людини. Хтось задоволений, коли літньої пори позначка термометра піднімається до +40, а потім цілісінький день іде теплий дощ. Інший хоче взимку снігу по коліна, щоб він міг кататися на санках, ліпити снігову бабу. А я будь-які атмосферні опади сприймаю з острахом. Поясню. Не тому що в мене туалет знаходиться на вулиці, десь серед городу, і коли пройде злива, туди ніяк добратися. Ні. Усе набагато гірше. Справа в тім, що я проживаю в районі Валявського садка, точніше — у самому серці «Венеції».

вулиця Крупської (басєйн)

вулиця Золотаренка

Саме так тамтешні жителі називають перехрестя вулиць Золотаренка, Крупської і провулка Новий. Хоча туди відноситься і Кірова. Тільки-но влітку пройде дощ чи взимку потепліє до плюса, то все: ми, блять, ні виїхати, ні вийти з дворів не можемо. Хтось скаже, чого скиглити, бери приклад із жителів Гатища, вони одне з «озер» на вулиці Горького самостійно загатили. Про це даже в «ЕХО» писали, які у нас люди молодці (тільки недовго раділи цій благодаті, бо розлізлась висипка на 200 метрів у діаметрі). Та й на Пушкіна містяни також то цеглою ями закидають, то ще якимсь гі.ном, бо там же проїхати нереально.
Я б, чесно кажучи, також якоюсь трясцю спробував засипати ті ями, так є один нюанс. Років п’ять чи шість (вибачте, вік поважний, пам’ять трішки підводить) Олександр Ісип, мер «портового» райцентру, обіцяв ліквідувати всі калюжі на Гатищі, Солонцях, у Валявському, по Стародніпропетровській. Що, блять, опять про все забув? Чи оте прокляте Держказначейство всі Ваші плани обрубало? Так давайте цю установу ілюструємо. Ми ж Вами, Олександр Михайлович, не перший рік у Кобеляках живемо. У Вас же серце також за рідне місто болить! Чи брехня?
Так я ж опять про ті грьобані «озера». Сьогодні читаю в «ЕХО»: на виконкомі міськради Ісип запропонував замість пам’ятника Леніну фонтан збудувати або клумбу. Скажу зразу. Шановний очільник, для чого тратити гроші на той фонтан, іди на Валявський у «басейні» скупаєшся. І можна Таранушича позвати, а то так ми отої гідротехнічної споруди від нього і не дочекались. А НА КЛУМБІ НІЧОГО НЕ ВИРОСТЕ, бо в бюджеті немає грошей на МОДНИХ харківських флористів. Долар піднявся вдвічі, це ж вони тепер 20 ТИСЯЧ залуплять, за те, що чорнобривці посіють. Якщо вже у вас дитсадки забрали, а ви тепер займатиметесь благоустроєм міста, то спочатку ЗАЛАТАЙТЕ всі «озера» неприродного походження в райцентрі. Про що тут можна говорити, якщо на ‎Google Maps ями по вулиці Горького видно незброєним оком. Це ж ДОСЯГНЕННЯ, а ні — ПОКРАЩЕННЯ. Так же це називалось, доки Ви, Олександр Михайлович, перед регіоналами чолом били?

вулиця Калініна

А, я ж забув, кобелячани — темний народ, вони ж до цього не доросли, БИДЛО. Я правильно зрозумів, Олександре Михайловичу? Так якщо Ви до цього не додумуєтесь, у міськраді працює мозок району — Сергій Галушко, світла голова епохи, освічена людина,  яка випереджає час. Чи для чого держава витрачала на вас гроші і вчила в університетах для держслужбовців?
Мене вже дістало те, що Ви вважаєте, мовляв, ми всі дурні. Дурні, та не дуже. Дурні, що дозволяємо Вам скільки років підряд нічого не робити. Не дуже — бо прислухались до Філоненка і завели зошити, де записуємо всі обіцянки, які йдуть від Вас. Ви плануєте знову ремонтувати Стародніпропетровську? Та вже ж, блять, капремонт робили. Ви що, забули? Нагадаю. У 2012-му якісь непонятні спеціалісти галімий асфальт у калюжі повкидали і поїхали. А він після першого дощу і знявся. Моя знайома, яка мешкає на Стародніпропетровській, жалілась, що той асфальт за ногами в хату увесь занісся. Ви там якісь листи писали, когось сажати збирались. Що знову забули? Чи це не обіцянка, ГА? Чи тепер ремонтні роботи проведе «Водоканал», вони ж усе вміють!!! І гроші з Іваном Івановичем на трьох поділите.
Писати про кобеляцькі ями і про обіцянки Ісипа можна багато. Та ви, жителі і гості міста, усе самі прекрасно бачите й відчуваєте тілом, коли пливете «озерами». А для працівників міської ради я про всяк випадок фото до писанини моєї додам, а раптом наткнуться на неї і згадають, що треба ж обіцянку виконати.

І це ж я дивлюсь із точки зору пішохода. А яким чином водії перепливають ці місця, мені незрозуміло. Бо у такому "озері " ненароком можна зовсім машину втопити. Прийдеш додому пішки, а жінка спитає, тіпа, де твоя машина,а ти: "Дякуй Богу, що живий, бо втопив я наше авто на Валявському (Ракетній, Стародніпропетровській, Осторовського, Калініна і т. д.). Люди кинули канат і витягли мене. А машину, може, літом заберемо." Або їдеш такий по місту, не порушуєш, повернув із Калініна на Пушкіна (із Жовиневої на Пушкіна, В ОСНОВНОМ СКРІЗЬ), херак... і поїхав без передньої балки і колес. Приїхав додому, поставив машину і щасливий пішов із дружиною до фонтана гуляти (туди, де раніше бюст Леніна був).

P. S. На фото "озера" попідсихали трішки, бо в іншому випадку я б не доплив, щоб їх сфотографувати.

P. P. S. Ні, варіант таки є: можна всім купувати дельтаплани і ними переміщатись.

вулиця Кірова

Прехрестя вулиць Пушкіна і Жовтневої

вулиця Ракетна

5 лютого 2015, 16:23 | Блог: Територія Дєда-логопєда

Інші записи автора


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.