Яценюк пообіцяв особисто карати «колобків»

У вівторок 14 вересня у Полтаві відбулася зустріч нардепа політичної партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка з його прихильниками.
Зал на п’ятсот місць в ДК ПТК був заповнений. Із Кобеляцького району на зустріч із Яценюком приїхали 15 чоловік. В основному це були приватні підприємці та керівники сільськогосподарських підприємств.
Коли Арсеній Яценюк увійшов у зал, частина присутніх, за напевно ще радянською звичкою, схопилися з місць, щоб стоячи вітати свого лідера. Але той, зупинивши їх жестом руки, швиденько сів у першому ряду. На сцену вийшов керівник обласної організації «Фронту змін» депутат облради Валерій Головко. Він і відкрив зібрання. У вступній промові Головко назвав усіх присутніх головним здобутком «Фронту змін». І наголосив, що для них найвідповідальніший період настане після перемоги на виборах до місцевих рад, коли доведеться виконувати дані обіцянки.
Після цього на сцену піднявся Арсеній Яценюк. Він розповів, що не переміг на виборах Президента через те, що не брехав. Ті, хто брехав, набрали більшу кількість голосів виборців. А тепер будуть розплачуватися за те, що наобіцяли і не зможуть виконати.
Найбільшим своїм та своїх колег досягненням за останній час Арсеній Петрович назвав неприйняття у другому читанні Податкового кодексу, який міг знищити дрібний і середній бізнес. При цьому він зізнався, що довелося просити про допомогу в тиску на парламент навіть міжнародні організації. Крім цього, «Фронт змін» організував численні акції протесту проти прийняття Податкового Кодексу.
Усіх своїх прихильників, які будуть брати участь у виборах до місцевих рад, Яценюк попередив про деякі принципові моменти. Він сказав, що ніхто із них не зможе «заховатися» у партійних списках. Усі будуть зобов’язані балотуватися ще й в одномандатних округах, щоб люди знали, за кого голосують і з кого потім питатимуть за дані обіцянки. Крім того, Яценюк пообіцяв, що вестиме нещадну боротьбу із «колобками». Так він назвав депутатів, які заради вигоди чи із страху перебігають із фракції у фракцію. Причому наголосив, що боротиметься з ними особисто.
Як приклад реформ Арсеній Яценюк назвав роботу міського голови Вінниці. Нагадавши при цьому, що в Україні реформ немає. Є лише підняття цін і майбутнє підвищення пенсійного віку.
Потім Яценюк відповідав на запитання присутніх. Перше із них, посміюючись, задав полтавець Михайло Меллін. Він запитав: «Я бачу на сцені багато серйозних чоловіків. А де ж жінки?» На що Яценюк напівжартома відповів: «Можливо, вже досить жінок в українській політиці?»
А ось його відповідь на запитання про шляхи розв’язання конфлікту між агрохолдингами і представниками дрібного та середнього агробізнесу сподобалася далеко не всім. Яценюк висловив упевненість, що майбутнє все ж за великотоварним виробництвом. А потім додав, що мають право і повинні існувати і фермери, які обробляють по кілька сотень та десятків гектарів землі.
Також на зустрічі виступив і один із полтавських активістів «Фронту Змін» Андрій Мартенс. Він заявив, що балотуватиметься на посаду полтавського міського голови.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
17 вересня 2010, 14:06 | Полтава | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.