Хто повинен прибирати спиляні дерева?

Після спилювання енергетиками дерев вулиці стають світлими, а деякі жителі Кобеляччини невдоволеними. Подібна ситуація склалася і в Бережнівці. До редакції надійшов лист, у якому люди щиро обурюються знищенням насаджень.
«…Ми дуже обурені тим, що накоїли нам біля подвір’я, у садках, на огороді працівники бригади з Кобеляцької філії ВАТ «Полтаваобленерго». 18 серпня, о 16.20 приїхала бригада і почала випилювати наші фруктові дерева біля дворів, у садках, у дворах. Ми підійшли до цієї бригади і почали з ними розмовляти. Ми запитали їх, навіщо вони таке роблять, а вони відповіли: «Ми люди прості ,як і ви, нас визвав громадянин Х., бо ваші дерева заважають його мережам.» Жителя Олексія Х. у районі всі знають, бо у нього «власть», а ми — прості люди. Вийшла до бригади пенсіонерка Ніна Яківна Лях, вдова, (проживає сама) і говорить: «Хлопці, ви спиляли у мене вишню край дороги, вона упала мені на огород, хто її буде прибирати?» На що ресівці порадили бабусі звертатися до «хазяїна», громадянина Х. Нібито він їх визвав, з ним і потрібно розбиратися. Дайте відповідь, чому через одну людину наробили скільки шкоди?»
Валентина Довбня, Ольга Калюжна, Ніна Лях
Бережнівка.

Коментує лист заступник начальника Кобеляцької філії ВАТ «Полтаваобленерго» Володимир Шибіка:
Громадянин Х. дійсно звертався з повідомленням про відсутність світла по вулиці, на якій він проживає. Наголошую, світла не було не лише в Х., а й у Довбні, Калюжної, Лях та інших жителів цього мікрорайону. А не було електроенергії через те, що гілля дерев були сплутані з електромережами. Житель Х. нам допоміг, вказав на причину — дерева повиростали такі, що дроти вгору попіднімались.
У Бережнівці і раніше траплялися випадки пошкоджень ліній електромереж через несанкціоноване насадження дерев. Люди повинні самі слідкувати за деревами, якщо вони вважають їх своїми: формувати крону, обпилювати, щоб вони не росли вище трьох метрів. Наші працівники садівництвом не займаються, бо вони не зобов’язані це робити. Не доглянули дерево — ми зрізаємо його під корінь. На цій території нам допоміг бутенківський сільський голова Микола Скрильник, за що ми йому вдячні. Відносно прибирання спиляних дерев: згідно правил охорони електричних мереж забороняється насадження дерев в охоронних зонах ліній електропередач. А згідно закону про благоустрій населених пунктів за стан зелених насаджень несуть відповідальність їх власники. Вкотре повторюємо, прибиранням повинні займатися власники цих дерев, які за ними вчасно не доглянули. До речі, взагалі послуга випилювання дерев є платною. За дерева, які ми спиляли, повинні відшкодувати нам збитки їх власники. Проте, цих коштів ми з людей не беремо.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»
17 вересня 2010, 14:16 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.