До уваги споживачів природного газу!

Кобеляцьке управління з експлуатації газового господарства звертається до власників та жителів багатоповерхових будинків Кобеляцького району.
Під час опалювальних сезонів  останнім часом почастішали нещасні та смертельні випадки, пов’язані з використання газу у побуті. Тому власники, жителі багатоповерхових будинків повинні забезпечити максимальну підготовку газової системи до опалювального періоду, а саме:
1. Перевірити та при необхідності прочистити димові та вентиляційні канали (скористатися послугами ліцензованих підприємств чи підприємців).
2. Відремонтувати та пронумерувати оголовки димових та вентиляційних каналів.
3. Надати акти перевірки димових та вентиляційних каналів в управління газового господарства.
4. Пофарбувати та привести до належного стану зовнішні газопроводи будинків.
5. Перевірити та надати в Кобеляцьке УЕГГ акти на герметизацію інженерних вводів та комунікацій.
6. Скористатися при необхідності послугами працівників Кобеляцького УЕГГ для ремонту газових приладів.
Повторно нагадуємо, що димові та вентиляційні канали підлягають періодичній перевірці. Відповідальними за ї х стан є власники будинків (ЖЕК, підприємство, ОСББ, приватні власники)
У випадку несвоєчасної перевірки, ремонту і ненадання газовому господарству актів на їх очищення газопостачання будинків буде припинено.
Особливу небезпеку становить  відсутність тяги у димоходах, що призводить до неповного згорання газу. Тому перед запаленням пальників газових приладів і періодично під час їх роботи необхідно перевіряти наявність тяги. Для цього потрібно піднести смужку паперу до тягоприпинювача у газовій колонці, ємнісних водонагрівачах або до оглядового отвору в газопальникових приладах, а у вентиляційних каналах — до решітки. Якщо смужка паперу втягується всередину, це свідчить про наявність тяги, якщо залишається нерухомою — тяга відсутня, якщо відхиляється від газового приладу у бік приміщення — тяга зворотна. При відсутності або зворотній тязі, а також під час сильного вітру, дощу, різкому перепаді температури зовнішнього повітря користуватися газовими приладами з відводом продуктів згорання в димохід категорично забороняється. Важливою умовою безпеки при користуванні газовими приладами є також контроль за повнотою згорання газу. При повному згоранні полум’я має блакитно-фіолетовий колір, при неповному — темно-солом’яний. Неповне згорання газу викликає інтенсивне виділення у приміщення чадного газу, який діє на організм як отрута.
Повне згорання газу забезпечується:
правильним регулюванням газопальникових приладів, яке виконується працівниками газового господарства;  постійним потраплянням зовнішнього повітря через відчинення кватирки; утриманням димоходів у справному стані; наявністю достатньої тяги; перебуванням газових приладів у справному стані та  чистоті.
При виявленні запаху газу терміново повідомляйте аварійно-диспетчерську службу Кобеляцького УЕГГ за номером 104 або 3–15–04.
Громадяни! Давайте разом передбачимо та не допустимо виникнення нещасних випадків та аварійних ситуацій.

Автор: Адміністрація Кобеляцького УЕГГ
8 жовтня 2010, 14:00 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.