Мульки відремонтували будинок за страховку

Мульки відремонтували будинок за страховку
Село Прогрес було одним із тих населених пунктів Кобеляччини, які постраждали від буревію, котрий пронісся по району наприкінці літа. Дехто з його мешканців зміг відремонтувати житло за рахунок страхових компаній.
Буревій розбушувався над Кобеляччиною 28 серпня. Страшенні пориви вітру, град величиною з куряче яйце знищили городні культури, пошкодили дахи і вікна в будинках. Найбільших збитків стихія завдала невеличкому селу Прогрес, що на території Червоноквітівської сільської ради. У декого із селян вітер повністю «порозкривав» дахи на будинках та господарських спорудах. Наслідки стихії були настільки серйозними, що матеріальну допомогу постраждалим довелося надавати навіть райдержадміністрації. Але суми, виділені з бюджету, не змогли повністю покрити збитки.
Сім’я Мулько допомогу із бюджету не отримувала. Вони відремонтували пошкоджений будинок на рахунок страхової компанії «Провідна». «Ми страхуємо своє майно кожного року, — розповідає Любов Мулько. — Раніше звертажались в «Оранту», а в минулому році до нас прийшли з «Провідної». Була у нас така дуже приятна дівчина. Ми їй повірили. І не пожаліли».
На садибі Мульків буревій пошкодив сінник, дах на будинку та на сараї. Заміни потребували 50 шиферин. «Ми пенсіонери обоє: і я, і чоловік Віталій, — продовжує розповідь господиня. Як побачили, що вітер наробив, то плакали цілий день. На ремонт тисячі нужні були». Відплакавши, заспокоїлися і почали телефонувати страховикам. За звичкою, одразу подзвонили в «Оранту». Там відповіли, що Мулько не є їх клієнтами. Після цього ми звернулися до «Провідної». Страховий агент Ірина Лісна в телефонній розмові заспокоїла пенсіонерів і пообіцяла, що компенсацію вони обов’язково отримають. Доведеться лише трішки почекати, доки будуть оформлені всі необхідні документи. Дійсно, через три дні в Прогрес приїхав із Полтави Валерій Хлєб, спеціаліст із врегулювання збитків. Він склав відповідний акт, сфотографував пошкоджені будівлі. І теж пообіцяв, що страховка буде виплачена. «Сказав, що тільки довідку від метеорологічної служби получать, одразу й заплатять», — згадує Віталій Мулько.
Чекати довелося близько місяця. У жовтні Мулькам зателефонували і повідомили, що їм можна їхати в Кобеляки і отримувати гроші. Кошти надійшли на їх рахунок в «Приватбанку». Страхової суми вистачило на те, щоб купити новий шифер і заплатити за роботу ремонтникам.
«Ми даже не ожидали такого, — посміхається Любов Мулько. — Не бігали ми нікуди, ніяких справок не собирали. Страховики все зробили самі».
Розмір страхового відшкодування, яке отримали пенсіонери із Прогресу, становить майже дві з половиною тисячі гривень. А вартість полісу, який вони придбали — 114 гривень 50 копійок.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
12 листопада 2010, 13:17 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.