«Померти», щоб вижити

Щоб уникнути побоїв з боку чоловіка, жінці довелося прикинутися мертвою.
Андрій бив Олену вже не вперше (імена героїв історії змінено — авт.). Доки тверезий — усе нормально, сім’я як сім’я, ні великих сварок, ні проблем. Але тільки Андрій перехиляв чарку, то одразу перетворювався на неконтрольованого монстра. П’яний він ревнував дружину до будь-якого чоловіка. І через свої надмірні ревнощі почав усе частіше лупцювати її. Дружина зносила побої із терплячістю, властивою, напевно, лише українським та російським жінкам. І навіть коли одного разу після такого «сеансу виховання» Олена потрапила до лікарні, то свідчити проти власного чоловіка не стала. А непокараний чоловік невдовзі знову взявся за старе.
Одного разу Андрій і Олена запросили у гості знайомих, з якими разом випивали за святковим столом. Незабаром гості розійшлись, а захмелілому Андрію здалося, що під час гулянки його дружина забагато уваги приділяла одному із чоловіків. Не знайшовши словесних аргументів, Андрій за старою звичкою почав виховувати жінку кулаками. Бив довго і безжально. Так, що в один момент їй здалося, що може забити до смерті. Тоді Олена вирішила схитрувати і вдала, що втратила свідомість. Чоловік подивився на тіло жінки, що не видавало ознак життя, і… спокійно пішов спати. Олена, тим часом, підвелася та зателефонувала до міліції.
Правоохоронці одразу ж затримали іще хмільного Андрія. А Олену оглянули лікарі, які констатували численні травми середнього ступеня тяжкості: струс головного мозку, закриту черепно-мозкову травму та перелом виличної  кістки. За такий «прояв ніжності» проти Андрія можуть порушити кримінальну справу за частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України. От тільки чи захоче постраждала дружина серйозного покарання для сімейного тирана? Скоріш за все, вона знову йому все пробачить. І буде чекати наступних побоїв. І колись вона знову замертво впаде від його удару, але того разу вже не буде прикидатися…

* * *

А у Нових Санжарах друг у друга вкрав мобільний телефон. Така вона хитка, ця дружба, коли заводять її за чаркою горілки.
Так от, троє новосанжарських парубків вирішили трохи погуляти. Сіли в авто, поїхали. Що з того, що один за кермом? Пили усі троє. Коли стало весело, вирішили, як годиться, їхати до дівчат. Але от біда: раптово скінчився бензин. Один із друзяк (назвемо його Василь) подався додому за каністрою із пальним. Ходив він довго, але повернувся ні з чим. Коли підійшов до машини, то побачив, що два його дружки поснули від випитого алкоголю. У того, що сидів за кермом, під рукою лежав телефон «Fly». Василь довго не думав — простягнув руку у вікно автівки, схопив мобільний та й подався із ним геть. Телефон він планував продати, а на виручені гроші добряче похмелитися. Але його планам завадили новосанжарські правоохоронці, до яких, протверезівши, звернувся постраждалий друг. Василя затримали і порушили проти нього кримінальну справу за статтею 185 ККУ.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
3 грудня 2010, 14:57 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.