З перших уст

З перших уст
Статистика перемог міського голови
Секретар Кобеляцької міської ради Сергій Галушко:
«Олександр Ісип вперше виграв вибори і очолив міську раду у 1998 році. Тоді він набрав 35 відсотків голосів. У 2002 році за його кандидатуру проголосували 80 відсотків виборців. У 2006 році він набрав 44 відсотки, а на цих виборах він набрав 37 відсотків. Я вважаю, що це сталося через наднизьку явку виборців. Цього року із 9 300 виборців на вибори прийшли лише 4100 жителів міста.»

Риб’ячий жир знову стає актуальним
Лікар-травматолог Кобеляцької ЦРЛ Микола Півень:
«У людей після 50–65 років часто діагно­стується хвороба остеопороз. Ця хвороба призводить до травмування. При найменшій травмі людина може зламати кістку. Для профілактики варто поповнити організм вітаміном D і кальцієм. Не обов’язково вживати ліки. Вітамін D надходить в організм з такими продуктами, як риб’ячий жир, морепродукти, червона ікра. А кальцій є у творогові та твердому сирі. Зараз риб’ячий жир продається в аптеках у капсулах і розчинах.»

Довідка
Дуже часто остеопороз діагностують уже тоді, коли стався перелом. Симптоми, які свідчать про остеопороз — це болі у спині, сутулість, нічні судоми ніг, підвищена втомлюваність, пародонтоз, крихкість нігтів, болі в кістках при зміні погоди та передчасна сивина. Діагноз можна встановити лише після спеціальних досліджень.
Остеопороз руйнує кістки зсередини. Це захворювання знаходиться на 4 місці за поширенням після серцево‑судинних, онкологічних захворювань та діабету.
Здорове харчування та заняття спортом, правильний спосіб життя і перебування мінімум півгодини в день на сонці можуть попередити остеопороз. Фізична активність повинна включати ходьбу, яка дає навантаження на кістки.

... із щотижневих зустрічей Кобеляцької міської ради ветеранів

Автор: «ЕХО з регіону»
3 грудня 2010, 16:56 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.