Кобеляцькі міліціонери викрили підпільників
У Дрижиній Греблі двоє вихідців із Кавказу нелегально виготовляли сир «Сулугуні».
Кілька днів тому співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ отримали оперативну інформацію про те, що в селі Дрижина Гребля двоє громадян Грузії скупляють у місцевих жителів молоко. Грузини платили селянам по 2–2,5 гривні за літр і за день закупляли до 150 літрів сировини. У принципі, нічого протизаконного у подібному виді діяльності немає. Ні Конституція України, ні інші закони не забороняють громадянам інших держав закупляти сільськогосподарську продукцію. Документи на тимчасове проживання у кавказців були. Але все за тією ж оперативною інформацією, грузини відкрили у Дрижиній Греблі міні-цех по виробництву сиру. Причому, працювали, не маючи жодних дозвільних документів.
9 червня у Дрижину Греблю виїхала група співробітників Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ на чолі з начальником Сергієм Терелою та його заступником Миколою Подобрим. Слідчо-оперативні дії проводили слідчий Руслана Потапенко та оперуповноважений СДСБЕЗ Ігор Федь.
На місці оперативна інформація підтвердилась. Дійсно, в одній із сільських садиб грузини влаштували підпільний цех. Виробляли у ньому досить популярний серед споживачів копчений сир «Сулугуні». Про це свідчили численні докази: пластиковий посуд з молоком та закваскою бактерій для зброджування, пляшечки із реактивом «Рідкий дим», лактометр та інше обладнання. Знайшли правоохоронці й книгу обліку виробленої продукції. Згідно із нею та зі слів підпільників-сироварів, за день вони виготовляли по 10–15 кілограмів сиру. А реалізовували його нібито на ринках Дніпропетровська. Вартість кілограма такого «самопального» «сулугуні» складає 50 гривень.
Звичайно ж, ніяких дозволів на провадження своєї діяльності грузинські сировари не мали. А варили свій «сулугуні» в умовах абсолютної антисанітарії. Основний виробничий цех вони взагалі розмістили в сараї, де раніше утримувалась худоба. Годі й говорити, що ніхто той «сулугуні» не коптив. Для того, щоб було і дешево, і сердито, застосовували вже згаданий розчин «Рідкий дим».
Після візиту міліціонерів підпільникам довелось згорнути свою діяльність. Посуд і обладнання у них вилучили. А молоко і вже виготовлений сир грузинам довелось власноруч засипати хлорним вапном.
Зараз вирішується питання про порушення проти гостей із Кавказу кримінальної справи.
Кілька днів тому співробітники Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ отримали оперативну інформацію про те, що в селі Дрижина Гребля двоє громадян Грузії скупляють у місцевих жителів молоко. Грузини платили селянам по 2–2,5 гривні за літр і за день закупляли до 150 літрів сировини. У принципі, нічого протизаконного у подібному виді діяльності немає. Ні Конституція України, ні інші закони не забороняють громадянам інших держав закупляти сільськогосподарську продукцію. Документи на тимчасове проживання у кавказців були. Але все за тією ж оперативною інформацією, грузини відкрили у Дрижиній Греблі міні-цех по виробництву сиру. Причому, працювали, не маючи жодних дозвільних документів.
9 червня у Дрижину Греблю виїхала група співробітників Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ на чолі з начальником Сергієм Терелою та його заступником Миколою Подобрим. Слідчо-оперативні дії проводили слідчий Руслана Потапенко та оперуповноважений СДСБЕЗ Ігор Федь.
На місці оперативна інформація підтвердилась. Дійсно, в одній із сільських садиб грузини влаштували підпільний цех. Виробляли у ньому досить популярний серед споживачів копчений сир «Сулугуні». Про це свідчили численні докази: пластиковий посуд з молоком та закваскою бактерій для зброджування, пляшечки із реактивом «Рідкий дим», лактометр та інше обладнання. Знайшли правоохоронці й книгу обліку виробленої продукції. Згідно із нею та зі слів підпільників-сироварів, за день вони виготовляли по 10–15 кілограмів сиру. А реалізовували його нібито на ринках Дніпропетровська. Вартість кілограма такого «самопального» «сулугуні» складає 50 гривень.
Звичайно ж, ніяких дозволів на провадження своєї діяльності грузинські сировари не мали. А варили свій «сулугуні» в умовах абсолютної антисанітарії. Основний виробничий цех вони взагалі розмістили в сараї, де раніше утримувалась худоба. Годі й говорити, що ніхто той «сулугуні» не коптив. Для того, щоб було і дешево, і сердито, застосовували вже згаданий розчин «Рідкий дим».
Після візиту міліціонерів підпільникам довелось згорнути свою діяльність. Посуд і обладнання у них вилучили. А молоко і вже виготовлений сир грузинам довелось власноруч засипати хлорним вапном.
Зараз вирішується питання про порушення проти гостей із Кавказу кримінальної справи.


Додати коментар