У Кобеляках обмолотили останній сніп

У Кобеляках обмолотили останній сніп
1 серпня у Кобеляках пройшло районне свято жнив. На нього були запрошені комбайнери, трактористи, агрономи, керівники сільгосппідприємств та представники влади.
Близько одинадцятої години районний центр культури і дозвілля зібрав повен зал глядачів. Розпочав свято білицький  самодіяльний хор «Чебреці». Далі виступили керівники району та області. Першим узяв слово перший заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Оніщенко. «Полтавщина завжди славилась тим, що вона ніколи не опускалась нижче п’ятого місця по намолоту ранніх зернових, – каже Володимир Вікторович. – Звичайно, нам хотілося, щоб цей урожай був кращим. Та незважаючи на все, ми вже маємо півтора мільйони тонн ранніх зернових та урожай близько тридцяти центнерів з гектара. Усі аграрники області попрацювали на славу і тепер маємо гарні результати». Після цих слів він привітав Анатолія Таранушича з Днем народження, нагородив почесною грамотою та подарував годинника. Далі слово взяв і сам Анатолій Таранушич: «Погодні умови були абсолютно несприятливі для урожаю. Але все-таки урожай зібраний. Традиційно перше місце зайняв багатофункціональний сільськогосподарський кооператив «Радянський», друге — приватне сільськогосподарське підприємство «Колос», третє — приватне сільськогосподарське підприємство «Агрофірма «Урожай».
Після виступів керівників відбулося традиційне нагородження кращих працівників агропромислового комплексу району за збирання врожаю 2011 року. Їм вручили безліч грамот та подарунків. Далі ведучі свята оголосили, що настав час обмолотити останній сніп і запросили для цього керівників району, господарств та ветеранів сільськогосподарського виробництва. Майже всі присутні в залі вийшли надвір, де біля центру культури і дозвілля стояв комбайн. Представники влади розділили оберемок пшениці між собою і по черзі кинули його до комбайнової жатки. Після цього всі повернулися до зали ,де отець Георгій освятив хліб з нового врожаю. Цей хліб хлопці та дівчата в народних костюмах роздали присутнім у залі. Далі увазі глядачів представили свої виступи колективи художньої самодіяльності району, які проходять в рамках обласного огляду народної творчості, присвяченого 20-тій річниці Незалежності України. На кінець свята розігрували безпрограшну лотерею, яку кожен міг придбати у холі приміщення. А призи були різноманітними: зерно, борошно, цукор, індики, вівці, кури та навіть вила і граблі. Усі глядачі отримали гарні враження від цього. Дехто навіть бідкався, що тепер буде робити з виграшем.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
18 серпня 2011, 10:39 | Кобеляки |

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.