Убив за 150 гривень

Біличанин задушив свою односельчанку, яка завинила йому нікчемну суму грошей.
Минулого тижня Білики й округу лихоманило від зловісної чутки: «Вбили бабусю! Та ні. Задушили дівчину-підлітка!» 15 серпня,  виїхавши на місце події, кореспондент «ЕХО» у селищній раді дізнався, що вбивство таки сталося. І вбили 67-річну жінку. Того ж дня вдалося зустрітися із донькою загиблої. Вона повідомила жахливі подробиці. Жінка сказала: «Той дебіл задушив маму за 100 гривень». Нібито таку суму бабуся завинила підозрюваному у вбивстві.
«Не за 100, а за 150», — уточив виконуючий обов’язки начальника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Микола Подобрий. І додав: «Хоча це нічого не змінює. Злочин дійсно жахливий і безглуздий».
13 вересня до громадянки Н. приїхали в гості родичі. Сама 67-річна жінка прописана у Кременчуці, але тимчасово мешкала у Біликах. Гості, а це її майже 90-річна мама, донька та небіж, зайшовши в хату і не знайшовши там господарки, нічому не здивувались і не сполошились. Певно подумавши, що вона десь «по сусідству» вийшла. Навіть вечерю приготували. А вже коли стемніло, почали непокоїтися. Опитали сусідів — ніхто жінки не бачив. Почали шукати у дворі. І в благенькому сараї небіж наткнувся на страшну знахідку. Він побачив бездиханне тіло своєї тітки. Вона лежала на якійсь подобі місця для відпочинку — старому матраці,  купах ганчір’я та мотлоху.
Міліціонери, які прибули на місце події, одразу констатували, що жінка померла насильницькою смертю. Про це свідчили криваві синці на шиї. Експерти підтвердили: загиблу задушили, напавши на неї ззаду.
Під час опитування родичів та сусідів стало відомо, що тиждень тому у загиблої працювала бригада із трьох робітників. Одна жінка і двоє чоловіків прибирали дворище, вирубували та викорчовували кущі та дерева.
Особи працюючих встановили і наступного дня зайнялися їх пошуками. У одного із чоловіків виявилось «залізне» алібі. Він за кілька днів до вбивства виїхав у Гадяч і перебував там. А ось жінка під час розмови із правоохоронцями розповіла цікаві подробиці. Третій із робітників, біличанин А., як стало відомо, напередодні вбивства ночував у бабусі. Він спав у сараї на тому імпровізованому ліжкові, на якому знайшли тіло. Паралельно правоохоронці встановили, що у загиблої пропав мобільний телефон. І з нього був зроблений дзвінок уже після смерті власниці. Дзвонили… одній із знайомих підозрюваного А.
Чоловіка знайшли того ж дня. Він переховувався у знайомого. Зізнався підозрюваний одразу.
…Того вечора він повертався із «підробітків». Був у нетверезому стані. І зайшов до потерпілої. Жінка, найнявши їх на роботу, зобов’язалась заплатити 500 гривень. 350 віддала одразу, а залишок пообіцяла віддати після того, як отримає пенсію.  А. вирішив нагадати бабусі про борг. Вона відчинила йому, поскільки знала чоловіка. Щодо боргу сказала, що наступного дня їхатиме у Кременчук,  отримає гроші  і заплатить. А. нібито погодився. Хоча йому гроші були потрібні для того, щоб з’їздити у Полтаву. Там він стоїть на обліку як засуджений до умовного терміну. Говорили вони мирно, не сперечались. Жінка навіть провела А. до хвіртки. Потім він попросив води, напився і вони знову попрямували до виходу з двору. І там підозрюваний щосили вдарив свою жертву кулаком в обличчя. Та впала. Він затяг її у сарай і задушив хусткою, яка була у нещасної на шиї.
Порушена кримінальна справа. А. знаходиться під вартою. Швидше за все, йому буде пред’явлене звинувачення в умисному вбивстві з корисливих мотивів.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
23 вересня 2011, 11:15 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.