«Хлопцеві гайковим ключем поламали руку!»

«Хлопцеві гайковим ключем поламали руку!»
На черговій апаратній нараді у голови Новосанжарської райдержадміністрації говорили про вечірній відпочинок дітей та криміногенну ситуацію у селах району.
До питання відпочинку школярів у вечірній час перейшли після того, як представник райвідділу міліції Ігор Кіденко зачитав щотижневе зведення. У ньому, вже звично, згадувалися і сімейні сварки, які трапилися протягом тижня.
— А скільки дітей у тих сім’ях, де відбулися ці сварки? — поцікавився голова районної ради Володимир Левицький. — Чи не постраждали вони — морально чи фізично — під час цих сварок?
— До нас така інформація не надходила, — відповів з місця директор центру соціальних служб для молоді Ігор Романець.
— І не надійде, — підкреслив Володимир Левицький, — тому що ми завжди чекаємо, доки надійде сигнал. А самі проявити ініціативу і поцікавитись цим не можемо.
Від сімейних сварок перейшли до того, як новосанжарська молодь проводить відпочинок увечері.
— Ви подивіться, скільки пляшок на ранок вигортають з того парку, — зауважив селищний голова Андрій Река, — і подивіться, хто ходить туди на дискотеку. Там лише 10 відсотків тих, кому більше двадцяти років. Інші 90 відсотків — це учні Новосанжарського НВК. А їм взагалі після 22-ої години  не можна там бути!
— Давайте змінимо режим роботи дискотеки, — запропонував голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, — нехай приходять на танці на 20-у годину і танцюють до 22-ої.
Зараз, як правило, молодь стягується до центрального парку лише близько одинадцятої вечора. І розходиться вже за північ.
Далі перед присутніми виступили голови Нехворощанської та Пологівської сільських рад, які розповідали про криміногенну ситуацію в їхніх селах. Юрій Любимський повідомив, що у Нехворощі значних порушень не трапляється, виконком контролює, щоб неповнолітнім не продавали алкоголь та цигарки. Але проблеми у селі ідентичні новосанжарським — школярі, як правило, гуляють до першої години ночі.
Як розповіла пологівський сільський голова Любов Козка, на території її сільради ситуація складніша. Перш за все через те, що за останній час у них змінилося вже троє дільничних інспекторів міліції. А це не сприяє плідній роботі по запобіганню скоєння злочинів. Молодь Поліг теж любить відпочити на дискотеці допізна. Але звичний похід на танці у цьому селі може скінчитися і серйозними тілесними ушкодженнями. На дискотеку сюди приїздять не лише сусіди із Малої Перещепини чи Пристанційного, але й молодь з іншого району — з Головача. Гості з Полтавського району приїздять, як правило, із конкретною метою — побитися з місцевими.
— Вони наймають автобус, беруть із собою палиці і приїздять тренуватися на наших дітях! — запально розповідала Любов Іванівна. — У цьому році вони вже приїздили раз — побилися із нашими. Потім за тиждень повернулися знову — помститися, чи що?! А от коли у селі почала чергувати міліція, щоб зловити їх — їздити перестали, ніби хто попередив.
І хоч «бійці» з Головача до села більше поки що не навідувалися, але спокійніше на дискотеці у селі не стало.
— У цю суботу був інцидент, — продовжує Любов Козка, — хтось із наших зачепив якусь дівчину, яка приїхала з полтавськими хлопцями. Так вони на самій дискотеці битися не стали. А вже після неї повиходили надвір, поскидали сорочки, ланцюжки, взяли до рук гаєчні ключі і почали битися. Нашому поламали руку — відкритий перелом!
Після таких розповідей керівники району запропонували провести рейд за участю відповідних служб та працівників міліції у тих-таки Пологах і подивитися, що ж насправді відбувається на місцевій дискотеці. Що ж до ситуації у району взагалі, то зійшлися на тому, що порядок повинен бути скрізь однаковий. Якщо школярам не можна перебувати на дискотеках після 22:00, то таке рішення повинні прийняти і у Нових Санжарах, і у Руденківці, і у Нехворощі.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
29 вересня 2011, 11:24 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.