Кобелячан одружується вдвічі більше, ніж розлучається

Кобелячан одружується вдвічі більше, ніж розлучається
Тут ведуть бухгалтерський облік людського життя. Реєструють народження, одруження, смерть… Можна сказати, що відділи реєстрації актів цивільного стану, у народі — «загси», супроводжують кожного впродовж усього його життя. Тому робота тут почесна, але водночас, дуже відповідальна.
Минулого року, вперше за останні 10 років, в Україні було зафіксовано зниження кількості бажаючих взяти шлюб. А 2009 рік став рекордно низьким щодо кількості розірваних шлюбів. Науковці впевнені: подружжя часто продовжують терпіти один одного тільки тому, що вдвох жити економічно вигідніше. Фахівці управління юстиції пов’язують зменшення кількості розлучень зі змінами в законодавстві. Справа в тому, що з виходом нового Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», розлучення, як це було раніше, у РАГСі не реєструють. Відомо, що закон набрав чинності з 1 липня минулого року. Згідно з ним, остаточним документом при розірванні шлюбу є рішення суду. Раніше ж про розлучення видавали свідоцтво. Більше того, необхідно було вказувати причину розірвання шлюбу, а сьогодні бажаючі розлучитися від цього звільняються.
Соціологи стверджують, що оптимістична офіційна статистика щодо зниження кількості розлучень мало кого здатна обдурити. Фахівці впевнені, що зі зменшенням кількості випадків розірвання шлюбів, сімейних проблем менше аж ніяк не стало. Навпаки, за статистикою Інституту соціології НАН України, більшість людей сьогодні перебувають у шлюбі вимушено. Якщо порівняти із закордонними подружжями, то у них, насамперед, цінуються людські якості і бажання бути щасливими. У нас — трохи інакше.
— Гадалось, що до кінця року в районі спостерігатиметься весільний бум, як у Києві наприклад, чи у інших містах, — каже Ірина Бутко. — Адже наступний рік високосний, тому всі, хто планував одружитися, робитимуть це до наступного року. Та, на жаль, такої тенденції поки що не спостерігається. Хоча декого і високосний рік не лякає, але таких небагато. Що стосується розлучень, то з початку року вже зареєстровано 57,  актових записів — 22. Це такі записи, які були зроблені до прийняття закону про розірвання шлюбу. Шлюбів же зафіксовано вдвічі більше — 124. В основному одружується молодь, котра досягла 23–27 років. Молоденьких, по18–20 років, фактично немає. І це радує. Подібна тенденція спостерігається останні два роки.
Особисті відносини дуже часто бувають курйозними. Іноді ми чуємо про те, що хтось поводить себе вельми незвичним чином. Проте одруження і розлучення — це все ж серйозний крок. Та не всі це розуміють. Крім того, бувають дуже цікаві причини розлучення, що називається «навмисне не придумаєш». За мотивами всіх цих історій можна книгу написати, яка точно стане бестселером. Ми пропонуємо лише декілька з них.
Чоловік пригрозив дружині розлученням через тістечка
Стівен Вільямс, американець, пригрозив дружині розлученням в офіційному порядку, якщо та не припинить напихати його солодощами. Справа в тому, що дружина примушувала його з'їдати тістечко при кожному прийнятті їжі. Спочатку чоловік відчував себе щасливим — стільки солодощів, приготованих любимою дружиною, — просто диво! Але потім солодке йому стало набридати, і в кінці-кінців він уже бачити не міг ніяких тістечок. Хоча дружина продовжувала наполягати на тому, щоб він з'їдав усе. Загалом, поки американець не пригрозив дружині розлученням, та продовжувала годувати його солодощами.
Дружина розлучилася з чоловіком відразу після медового місяця
А знаєте, чому? Тому що він взяв з собою у весільну подорож не тільки дружину, а й власну матір. Звичайно, це може служити показником ступеня теплоти почуттів, які відчуває син до матері, але дружині це дуже не сподобалося. Справа в тому, що новоявлений чоловік навіть не попередив дружину про те, що мати їде з ними у весільну подорож. Вона дізналася про це тільки в аеропорту, коли побачила свекруху з валізою. За словами нещасної дружини, чоловік «приділяв надзвичайно багато уваги своїй матері під час весільної подорожі». Відразу ж після повернення додому дружина подала на розлучення.
Дружина розлучилася з чоловіком через програш в карти
Це сталося в Росії. Чоловік грав у карти зі своїм другом, і коли гроші у нього закінчились, запропонував другові прийняти дружину як ставку. Природно, дружину ніхто не питав про те, чи згодна вона на подібне. У результаті чоловік програв дружину, і остання, недовго думаючи, розлучилася з ним практично відразу ж.
Цікаво ще й те, що жінка через деякий час вийшла заміж за того самого чоловіка, який виграв її в карти. За словами новоявленої дружини, її новий чоловік був такий галантний і чемний, що він їй дуже сподобався, і через пару місяців все закінчилося весіллям.
Молода жінка розлучилася з 62-річним чоловіком, бо не витримувала його ритму життя
Так, може бути й таке. 22-річна дівчина вийшла заміж за багатого 62-річного бізнесмена, але вже через кілька місяців розлучилася з ним, оскільки, за її власними словами, не витримувала ритму життя останнього. Бізнесмен міг за три дні облетіти на особистому літаку кілька країн, взяти участь в купі ділових зустрічей, вирішити декілька проблем, і після цього піти ще й розважатися. Дівчина просто не витримала шаленого ритму життя бізнесмена.
Пара одружилася вдруге через 57 років після розлучення
Буває й так, що розлучені чоловік і дружина  вирішують возз'єднатися через деякий час. Наші герої, 93-річний Леслі Харпер і 90-річна Елсі, вирішили возз'єднатися у шлюбі через 57 років після розлучення. За словами їхніх друзів, дітей і онуків, парочка була дуже щаслива зійтися через стільки часу.
То ж надіємося, що статистика розлучень найближчим часом зменшиться і щасливих одружених пар стане набагато більше. Гірко!

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
30 вересня 2011, 13:50 | Кобеляки | Суспільство

1. водій / 1 жовтня 2011, 17:32 Цитувати
Іноді трапляється так, ваше маля забавляється на майданчику з іншими малюками, йому явно не до вас, нІколи )) Дивлячись на нього в середині кожного із вас щось починає прокидатися. Користуючись моментом зайнятості вашого чада, під впливом того самого чогось котре щойно прокинулось, ви приховуєтеся за деревинку що поруч, і майже не належачи самим собі починаєте обіймати одне одного, цілуватися.. вас охвачує. Проходить зовсім мало часу, і випадково ви помічаєте як малий шпіон помітив вас, тихенько став з боку, і стоїть спостерігає.. :) В перший момент ви ніяковієте, але проходить буквально мить, і ніяковіння заміняється зовсім іншим враженням. Ви бачите посмішку на обличчі малечі. Вона така безкопмлексна.. Така не прихована, така відверта, така щира і справжня. У ній ні найменшої краплі "шифра". Це не погляд через затемнені окуляри, він направлений прямісінько на вас, оченята не відводяться і відводитись так не хочуть.. Маля неймовірно щасливе від того що щасливі його тато та мама. Фактично маля поки що ще не розуміє суті того за чим зараз спостерігає, і не знає якими словами це пояснюється, але інтуітивно дуже добре відчуває що це за відчуття :) Тато та мама також розуміють що зараз подарували дитині цю посмішку від щастя - все вийшло взаємно.

Науковці впевнені: подружжя часто продовжують терпіти один одного тільки тому, що вдвох жити економічно вигідніше.
Народ шановний. Діти завжди хочуть щоб тато та мама завжди були поруч і не сварилися. Може саме заради цих речей потрібно робити все щоб зберегти сімю? А не за ради грошей - будь вони трикляті разом з тими, хто все життя перво наперво саме ними хворий, кому їх вічно не вистачає. Кому грош, у такому разі, і є самостійно обраною ціною.
Гірко! Будьте щасливі.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.