Алкоголь після 21:00 продавати не можна

Алкоголь після 21:00 продавати не можна
21 вересня відбулось чергове засідання міськвиконкому. Серед тридцяти чотирьох питань найбільш обговорюваним була заборона продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у Кобеляках після 21:00.
Проект цього рішення був розроблений близько двох місяців назад. Його головна мета — боротьба з пияцтвом та порушеннями громадського порядку. Цього разу члени виконкому доповнили перелік заборон у рішенні. Відтепер вони конкретизовані. А саме: з 21 години поточної доби до 7 години ранку наступної доби продавати алкоголь не можна. Формально в першу хвилину наступної доби ця заборона знімалася. Тепер її дію продовжили. Дехто з членів виконкому пропонував продовжити обмеження з 7 години ранку до 8 або 10. Та Сергій Галушко зауважив, що не потрібно повертатися у 80-ті роки минулого століття. Мовляв, ми живемо не при Радянському Союзі.
Також планується встановити заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у тарі виробника та на винос у закладах громадського харчування. Це запроваджується для того, щоб поставити продавців у магазинах і закладах громадського харчування у одні умови. А жителі міста щоб не могли купити алкоголь у кафе, винести його на вулицю або розпити у непристосованих для цього місцях. Хоча розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях — це вже інша відповідальність.
При розробці акту враховувався той факт, що всі заклади торгівлі починають свою роботу о 7 годині ранку. Тому в рішенні врахована ця умова і людей не позбавляють можливості придбати цей вид товару з ранку до дев’ятої години вечора. Контроль за  виконанням рішення буде вести міліція. Заборона набуде чинності з моменту офіційного оприлюднення. А це станеться орієнтовно у жовтні, про що буде офіційна інформація у нашому виданні.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
30 вересня 2011, 14:20 | Кобеляки | Суспільство

1. KING / 1 жовтня 2011, 09:56 Цитувати
Шановні члени міськвиконкому, не уподобляйтеся нашим "верховним", які випускають пачками недоумкуваті закони, гордо називаючи їх реформами. Совковськими методами дієте, товариші. Що ви хочете добитися збороною продажу алкоголю?
«Його головна мета — боротьба з пияцтвом та порушеннями громадського порядку»
А мені здається, що це просто відведення заробітків від магазинів до барів та самогонщиків. Якщо людина хоче напитися - вона нап’ється. Нажреться в барі в якомусь, купе у самогонщиків, врешті-решт купе завчасно до 21:00. І так само буде порушувати громадський порядок, якщо їй так хочеться. Чудите, товариші. Для повного щастя можете заборонити взагалі продавати алкоголь в кобеляцьких магазинах і як думаєте до чого це призведе?
Ви ж нормальні розумні люди, ви ж самі чудово розумієте чому у нас люди п’ють і як з цим боротися.
По-перше молодим людям нічим занятися. От представте що вони о 21:00 вийшли на вулицю відпочити (не рівняйте із собою, ви в такому віці, що вам краще вдома перед телевізором посидіти, мабуть). Що їм робити? Куди підти? Скажіть реально, куди в Кобеляках можна підти відпочити окрім безкінечної кількості кабаків + однієї дискотеки? Кінотеатри, боулінги, більярд, каток і ще багато-багато інших речей в Кобеляках на кожному розі! Ну куди тут пити, є ж багато інших цікавих речей!
По-друге за громадським порядком повинні слідкувати міліціонери. Для прикладу спробуйте пройдіться в Полтаві ввечері десь в центрі попиваючи пивко. Пощастить може 1 раз. А може й в перший же вечір «влетите» на штраф. Бо там регулярно ходять злі дядьки у формі.
А у нас де ці дядьки? Сидять у відділку і носа не витикають. Не так давно їх хтось напряг і вони одні вихідні пройшлися центральними вулицями міста - скільки малоліток наловили з алкоголем, ой, ой! Але ж то один раз коли напрягли. Як тільки перестали парити мізки - все, знову ні одного на вулиці не видно!
А заборонити то простіше всього. Ать-два — і тіпа проблему вирішили! Залишилося тільки на самогонщиків очі закрити.
2. Олег / 1 жовтня 2011, 13:01 Цитувати
2. KING пише:
«куди в Кобеляках можна підти відпочити окрім безкінечної кількості кабаків + однієї дискотеки?»

Да на том же дискаре пиво и прочее рекой льется. И пьют его как взрослые так и малолетки. Вот куда смотреть надо. А вокруг дискаря и заправки наутро одни БУЛЬБУЛЯТОРЫ валяются, так этого невидно!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.