Уночі вкрали і в землю закопали

Уночі вкрали і в землю закопали
У селі Мар’янівка впродовж вересня скоєно  кілька крадіжок з місцевої пилорами. Злочини здійснювали місцеві жителі — мати з сином, які у досить цікавий спосіб ховали награбоване.
Перша крадіжка сталася ще 15-го вересня. Тоді з пилорами зникло кілька електроінструментів. Пограбований власник звернувся з заявою до правоохоронців, і ті розпочали пошуки крадіїв. А невдовзі злодії знову нагадали про себе. Хтось знову вночі заліз до пилорами і викрав дві бензопили. Так упродовж вересня крадії ще кілька разів поверталися на те ж саме місце і мали нову «здобич».
Протягом двох тижнів новосанжарські міліціонери намагалися напасти на слід невідомих крадіїв. І це, зрештою, правоохоронцям вдалося. Під час оперативно-розшукових заходів їм повідомили, що вночі на території пилорами бачили двох місцевих жителів — 37-річну Анну та її неповнолітнього сина 15-річного Івана (імена героїв змінено — авт..). Невдовзі інформація підтвердилася і міліціонери затримали обох підозрюваних. Мати і син майже одразу у всьому зізналися. І розповіли правоохоронцям про те, як скоювали крадіжки.
Уночі вони приходили до пилорами. Зривали замок, пробиралися всередину, набирали у мішок те, що попадеться під руку, вантажили мішок на велосипед і котили додому. Саме таким чином вони вкрали із пилорами і дві бензопили, і ручні циркулярку, і паливний насос і безліч інших речей. «А де ж тоді усе викрадене?» — поцікавились міліціонери. Тоді хлопець повів їх до сараю, розташованому на подвір’ї неподалік будинку. Усередині було під стелю навалено дрів. Хлопець їх розгріб і почав копати землю на підлозі у центрі сараю. За деякий час він вирив яму завглибшки метрів із півтора і витяг із неї вісім мішків із «позиченим» на пилорамі. Очевидно, крадії планували трохи перечекати, а потім продати усе накрадене. Усі речі повернули власнику, а проти матері та сина порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, яка, нагадаємо, передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років. Прикро буде, якщо цей юнак зустріне своє повноліття у якій-небудь колонії. Можливо, цього разу все закінчиться умовним покаранням і Анна задумається про те, що власного сина треба навчати не мистецтву крадіжки, а тому, як чесно заробити гроші.

***

Допоки тривають осінні жнива, з полів продовжують красти кукурудзу. Ми вже повідомляли про подібну крадіжку у Нехворощі. Минулого тижня 300 кілограмів кукурудзи викрали з поля у Соколовій Балці. Крадії того ж тижня були затримані, вирішується питання про порушення кримінальної справи.
Також минулого понеділка надійшло повідомлення від одного із лелюхівських фермерів. Він повідомив, що невідомі жителі Забрідок чи Лелюхівки виламують на його полі кукурудзу. Новосанжарські правоохоронці провели оперативно-розшуковий захід під назвою «Пастка». І незабаром затримали двох мешканців сільської громади, які кілька разів приїздили на поле, наламували кукурудзи і велосипедами відвозили додому. Зараз вирішується питання про порушення проти них кримінальної справи за статтею 185 Кримінального кодексу України. Правоохоронці нагадують, що за подібну крадіжку може бути порушена кримінальна справа за статтями 185 та 186 ККУ. І той, хто планує розжитися чужим урожаєм, може потрапити за ґрати на термін до чотирьох років, або виплатити штраф у сумі від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Так що така крадіжка може обійтися дуже дорого.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
5 жовтня 2011, 16:44 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.