Безпечна дорога до школи

Шановні батьки та діти! Керівництво УДАІ УМВС України в Полтавській області вкрай занепокоєне станом дитячого дорожньо-транспортного травматизму.
За 8 місяців поточного року на території області зареєстровано 100 дорожньо-транспортних пригод за участю дітей, з них 92 пригоди з потерпілими, в яких 4 дітей загинуло та 97 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
З вини неповнолітніх скоєно 36 дорожньо-транспортних пригод, у тому числі з постраждалими 29 ДТП, в яких 27 дітей травмовано та 2  загинуло.
На сьогодні залишається проблемною дисципліна серед дітей-пішоходів. 38 автопригод скоєно саме за їх участю, в яких 2 дітей загинуло, 39 травмовано. Щоб уникнути біди, школярі повинні переходити проїжджу частину у відведених для цього місцях.
Головною причиною цих трагедій є ігнорування Правил дорожнього руху. Порушуючи правила переходу вулиць, діти економлять лічені хвилини, ризикуючи життям і здоров’ям своїм та інших людей.
З метою запобігання дорожньо-транспортному травматизму працівники ДАІ проводять бесіди та лекції у загальноосвітніх навчальних закладах з безпеки дорожнього руху.
Хотілося, щоб і батьки навчали своїх дітей правилам поведінки на дорозі.
Державтоінспекція попереджає:
— Діти! Вибирайте завжди той шлях, де пройдете безпечно: де є пішохідні переходи через дорогу, де встановлені світлофори і дорожні знаки. Ніколи не поспішайте, бо кожного вдома чекають рідні та близькі..

Автор: З повагою, Геннадій ТІНЯЄВ, начальник ВДАІ Кобеляцького РВ, капітан міліції
14 жовтня 2011, 16:35 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.