Перше засідання ради ветеранів

Перше засідання ради ветеранів
Минулого четверга, після кількамісячних канікул, знову розпочала свою роботу рада ветеранів. Як завжди, на засідання зійшлися майже всі, хто відвідував його раніше, хоча серед присутніх з’явилися і нові обличчя.
Першим розпочав засідання ради Олександр Живулько. Він коротко зачитав план роботи на наступні півроку та запросив до виступу першого гостя. Ним став завідуючий поліклінічним відділенням Валерій Коробейник:
 — У медичних закладах району під наглядом перебувають 130 інвалідів війни, 163 учасники бойових дій, 1759 учасників війни та 131 особа, які прирівняні до них по пільгах. Крім того, ветеранами війни опікується лор-лікар Геннадій Грабар, який відповідальний за медичний огляд, оздоровлення та облік ветеранів війни. Амбулаторне лікування отримали практично всі ветерани, а стаціонарно проліковано у районній лікарні 14 інвалідів, 20 учасників бойових дій і 174 ветерани війни. Доброю традицією є лікування ветеранів у госпіталях та госпітальних відділеннях. Якщо учасник війни має інвалідність від загального захворювання, ми направляємо без проблем на лікування. А якщо людина має статус «дитина війни», ми направляємо на лікування за наявністю місць. Що стосується пільгового зубопротезування, то на сьогодні у нас велика черга, але нами введена така практика: інвалідам війни, учасникам бойових дій та учасникам війни зубопротезування здійснюють поза чергою, а ветеранам праці — по можливості. З приводу ортопедичного взуття можу сказати, що кожні два-три місяці до нас приїжджають представники полтавського ортопедичного заводу. За дев’ять місяців ортопедичним взуттям було забезпечено 26 інвалідів війни, 19 учасників бойових дій, 14 учасників війни і 9 осіб прирівняних по пільгах. Хворому, який не є інвалідом від загального захворювання, працівники протезного заводу відтепер не виготовляють ортопедичне взуття.

Запитання:
Я дитина війни і хочу пролікуватися у госпіталі. Скажіть, чи можу я це зробити?
Відповідь:
Якщо у вас є інвалідність від загального захворювання, то можете. Якщо немає, то в порядку виключення можемо спробувати. Нічого неможливого немає!

Запитання:
За три роки міняю третій протез, бо всі лопаються. З чого вони робляться, чи не вміють їх просто робити?
Відповідь:
Нібито вміють, це питання я візьму під особистий контроль.

Запитання:
Чи є у нашому місті сімейні лікарі?
Відповідь:
У нашій поліклініці є ціле відділення сімейної медицини, у якому працює шість сімейних лікарів. Раніше вони були дільничними терапевтами. На сьогодні прийом проводиться щоденно.

Запитання:
Як на сьогодні забезпечені «швидкі допомоги» автомобілями і чи є перспектива на придбання нових медичних апаратів?
Відповідь:
У наших планах придбати новий УЗД-апарат та фіброгастроскоп. Автомобіль «швидкої допомоги» хочемо придбати у кінці 2011 року і закріпити його за Білицькою дільничною лікарнею.

Наступною виступаючою була інспектор з благоустрою Наталія Ткаченко:
 — Кобеляцька міська рада та Міська сервісна служба проводять певну роботу на виконання правил благоустрою міста та забезпечення чистоти та порядку у Кобеляках. Неодноразово у газеті «ЕХО» виходили публікації про штрафування кобелячан за безлад біля дворів. Та небагато мешканців сприймають цю інформацію, більшість  продовжують вперто її ігнорувати. Це потягне за собою лише більше проблем. Спостерігаючи за результатами проведеної роботи, ми мусили піти на більш серйозні кроки, запросивши до співпраці дільничного інспектора міліції. Дехто з людей підписували протоколи і більше не порушували порядок. Однак і без оригінальних реакцій господарів не обходиться. Бували такі випадки, коли господарі кажуть: «Спочатку оштрафуйте сусіда, потім і я приберу біля себе». Та думати потрібно в першу чергу за свій двір, а не за сусідський. У 2011 році було оштрафовано 15 господарів і більшість з них прибрали свою територію.

Запитання:
Чи впливаєте ви на підприємців?
Відповідь:
На сьогоднішній день я єдиний інспектор з благоустрою, який працює у на все місто. Звичайно, що я буду працювати і з підприємцями і вимагати від них утримання в порядку і освітлення своєї території.

Запитання:
Біля «оптового» стоїть чотири контейнери, і це на в’їзді в Кобеляки. Там страшне, що робиться! Собаки сміття розтягують, несуть до дворів і запах постійно стоїть неприємний. Чи можна контейнери обгородити якою-небудь сіткою, щоб хоча б собаки не розтягували сміття?
Відповідь:
Протягом тижня я проводила перевірки, що люди викидають до контейнерів. То біля цього ж опту люди відрами несуть помиї, будівельні матеріали та інше. До того, що не сплачують за сміття, так ще й викидають те, чого не можна.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
14 жовтня 2011, 13:46 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.