Доля кафе «Молодіжного» нарешті вирішена

Доля кафе «Молодіжного» нарешті вирішена
Минулої п’ятниці відбулась позачергова сесія міської ради, на якій вирішувався ряд важливих питань. Серед найактуальніших з них — доля кафе «Молодіжного», про яку говорять уже не перший рік.
У сесійну залу прибуло 17 із 30 обраних депутатів, а це достатньо для того, щоб провести засідання ради. Найбільш обговорюваним було питання про стан будівлі кафе «Молодіжне». Першим до слова запросили заступника міського голови Олександра Письмака.
— Майже на кожній сесії у нас виникає питання «що робити?» і «хто винен?» відносно стану будівлі кафе «Молодіжне», яке належить товариству з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями «НЗ-Інвест» з міста Дніпропетровськ, — каже Олександр Васильович. — Історія коротка. У березні 2008 року товариство «НЗ-Інвест» придбало у приватної особи нежитлову будівлю кафе «Молодіжне». У зв’язку з цим до них перейшло право користування земельною ділянкою у розмірі 602 квадратних метри, яка була закріплена за кафе. Власники «НЗ-Інвесту» відразу ж заключили договір оренди, зареєстрували його у центрі державного земельного кадастру і добросовісно сплачують щомісячну орендну плату. Але виникає нагальне питання про стан будівлі. Адже вона знаходиться у центрі міста і не є його окрасою. Раніше «НЗ-Інвест» планували побудувати супермаркет, але для цього шість сотих землі замало. За цей період ми виготовили технічну документацію, встановили межі, відділили ділянку від скверу, де побудована церква та танцювальний майданчик.
Далі вислухали думку представника товариства «НЗ-Інвест» Віктора Липетуху:
— У нашої компанії не пропало бажання будувати супермаркет, для якого потрібне було розширення території. Якби нам у 2008 році виділили землю під будівництво, ми б уже давно закінчили будувати супермаркет і він увівся б у експлуатацію. На сьогодні ми чекаємо рішення про виділення землі. Те, що стосується об’єкту, то так, він із самого початку не планувався експлуатуватись у якості кафе. Ми його придбали задля земельної ділянки. Тому вийшло так, що за ним ніхто не доглядав, і це призвело до такого ганебного стану. На сьогодні ми знайшли підрядну організацію, яка приведе об’єкт до належного вигляду: заб’є вікна та обтягне будівлю сіткою. Що стосується орендної плати, то ми її сплачуємо вчасно до бюджету міста. Тому чекаємо розуміння від влади міста Кобеляки при виділенні земельної ділянки.
Вислухавши обох виступаючих, депутати приступили до обговорення питання. Першою з місця виступила завідуюча санепідеміологічною станцією Валентина Семиног, адже її доля будівлі кафе «Молодіжне» цікавить уже досить давно і не один раз вона піднімала цю тему для обговорення у сесійній залі.
— З 2008 року ви неналежно утримуєте своє придбання. З чим це пов’язано? — запитала Валентина Іванівна.
— Скоріш за все, це пов’язано з тим, що у нас п’ятдесят об’єктів і ми не в курсі всіх подій, що на них відбуваються, — відповів Віктор Липетуха.
Ці слова здивували Валентину Семиног, мовляв, цього бути не може, адже неодноразово власникам «Молодіжного» писали листи з проханням вирішити цю ситуацію.
— На мою думку, — продовжила Валентина Іванівна, — або у вас совісті немає, або ж грошей. Я бачила супермаркет, який ви пропонували нам у 2008 році. Це була «хібара», накрита плівкою зеленого кольору. Ви просто з неповагою ставитесь до громади і її думки. Та невже настільки важко привести будівлю, яка знаходиться у центрі міста, до належного вигляду? Згідно ваших вчинків складається і ваш авторитет у очах громади. Що ж буде далі і як ми будемо з вами працювати?
На своє виправдання представник «НЗ-Інвесту» сказав, що протягом двох тижнів вони заб’ють вікна та обтягнуть будівлю сіткою і приведуть її до належного вигляду. Та депутати запропонували більш вагоміше вирішення проблеми, а саме: розібрати будівлю, а не обгородити її. Сергій Галушко додав: якщо депутати вимагають від «НЗ-Інвесту» розібрати будівлю, то міська влада повинна надати товариству гарантію продажу земельної ділянки.
Зрештою, депутати вирішили надати товариству два тижні на приведення об’єкту до належного стану, який буде, перш за все, безпечним для проживання людей та їхнього відпочинку. Далі депутати розглянуть питання щодо продажу земельної ділянки, і протягом двох тижнів після продажу власники землі повинні будуть демонтувати приміщення. З цим рішенням представник товариства «НЗ-Інвест» цілком погодився і після виходу з сесійної зали почав записувати номери телефонів місцевих підрядників, які зможуть йому у цьому допомогти.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
26 жовтня 2011, 14:46 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.