Полтавчанин робив гроші на звичайному ксероксі

Полтавчанин робив гроші на звичайному ксероксі
І на фальшиві купюри скуплявся у довірливих старосанжарських продавців.
32-річний житель Полтави винайшов оригінальний (на його думку) спосіб розбагатіти. Він узяв звичайну грошову купюру номіналом 100 гривень і зробив з неї копії на кольоровому струйному принтері. У обласному центрі він збувати фальшиві гроші не ризикнув. Тому вирішив спробувати для початку потренуватись на довірливих селянах. Поїхав до знайомого у Старі Санжари Новосанжарського району. Зайшов у один із магазинів села і купив щось не дуже коштовне — пачку цигарок та пляшку пива. Розрахувався своєю відксереною «соткою». Решту забрав і пішов — цілком задоволений собою.
Після цього чоловік іще кілька разів приїздив до Старих Санжар і скуплявся у різних магазинах. Схема була тією ж самою: замовляв щось недороге, розраховувався підробкою, а на здачу отримував справжні гроші. Щоправда, кілька разів продавці виявлялися пильними: брали підозрілу купюру до рук, дивилися на світло і повертали назад. У таких випадках чоловік відмовлявся щось купувати і спішно йшов із магазину.
Після чергового візиту фальшивомонетника до правоохоронців звернулася одна з продавців старосанжарського магазину. Міліціонери взяли собі інформацію на замітку. Коли чоловік вкотре приїхав до Старих Санжар, щоб позбутися фальшивих купюр, продавець його упізнала і зателефонувала міліціонерам. До села одразу виїхала оперативна група Новосанжарського райвідділу міліції. Приїхали правоохоронці вчасно: чоловік якраз збирався вкотре розрахуватися підробною купюрою. Його затримали «на гарячому», а фальшиві сто гривень вилучили.
Проти затриманого порушили кримінальну справу за статтею 199 Кримінального кодексу України «Виготовлення, зберігання, перевезення… грошових купюр». За підробку грошей чоловік може отримати від трьох до семи років позбавлення волі.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
27 жовтня 2011, 16:40 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.