Податкова інформує

Якщо тимчасово не працює Інтернет, у який термін можна зареєструвати податкові накладні в єдиному реєстрі?
Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1246 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних».При цьому відповідно п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями визначено, зокрема, що реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки.


За якою ставкою НБУ нараховується пеня?
Згідно із підпунктом 129.1.2 пункту 129.1 статті 129 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 р пеня нараховується, зокрема, у день настання строку погашення податкового зобов'язання, нарахованого платником податків у разі виявлення його зниження (в тому числі за період адміністративного та/або судового оскарження).
Пеня, визначена підпунктом 129.1.2 пункту 129.1 статті 129 ПКУ, нараховується із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день заниження (абзац 2 пункту 129.4 статті 129 ПКУ).
Таким чином, при самостійному виявленні платником податків заниження суми податкового зобов'язання пеня нараховується на суму заниження та за весь період заниження (з дня настання строку погашення податкового зобов'язання відповідно до пункту 57.1 статті 57 Кодексу по податковій декларації, по якій виявлено заниження податкових зобов'язань, та за весь період по день фактичної сплати (включно) суми заниженого податкового зобов'язання) із розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день заниження.

Підрозділ обліку та звітності

Податковим кодексом України збережені право фізичних осіб — платників податків з релігійних переконань відмовитись від податкового номера та альтернативна форма обліку таких платників податків.
Окрім того, Податковим кодексом України запроваджено облік всіх фізичних осіб — платників податків без використання ідентифікаційних номерів. Облік осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби, ведеться за прізвищем, ім'ям, по батькові і серією та номером діючого паспорта без використання реєстраційного номера облікової картки. У паспортах зазначених осіб органами державної податкової служби робиться відмітка про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.Фізична особа — платник податків, яка відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, для забезпечення її обліку як платника податків за прізвищем, ім'ям, по батькові і серією та номером паспорта, має особисто подати відповідному органу державної податкової служби повідомлення про таку відмову, пред'явити паспорт та, у разі необхідності, інші документи.

Автор: Підрозділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян
28 жовтня 2011, 10:19 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.