Вода подорожчає у грудні

Вода подорожчає у грудні
Члени виконкому остаточно затвердили нову ціну на воду. З грудня жителям Кобеляк доведеться платити по 4 гривні 64 копійки за кубометр спожитої води. Попередній тариф становив 3,36 і був встановлений рік тому. Подорожчання води стосуватиметься і підприємців. Для них тариф зросте із 6,19 до 6,30. Для бюджетних організацій ціна залишиться незмінною.
Фактичне подорожчання води члени виконкому замаскували формулюванням «коригування тарифу». Це дає змогу уникнути численних з’ясувань і узгоджень в обласних контролюючих установах. Директор «Водоканалу» Іван Дяченко запевнив членів виконкому, що зростання ціни і є саме коригуванням. Він сказав: «Ми в підвищення вартості води не заклали жодної копійки рентабельності. Новий тариф враховує лише підвищення ціни на енергоносії, паливно-мастильні матеріали та зростання мінімальної заробітної плати. Судіть самі: у минулому році електроенергія для «Водоканалу» коштувала 72 копійки, зараз — одну гривню і три копійки. Як при цьому може залишатись незмінною ціна на воду?»
Та не лише затвердженням вищої ціни на воду займались члени виконкому. Прозвучала на зібрані і більш оптимістична інформація. Так міський голова Олександр Ісип повідомив, що у наступному 2012 році запланований капітальний ремонт асфальтного покриття на двох кобеляцьких вулицях — Касьяна (колишня Леніна) та Стародніпропетровській. Дороги там відремонтують повністю — від першої будівлі до останньої. На це з обласного бюджету мають виділити 2 мільйони гривень. Проектна документація щодо майбутнього ремонту вже виготовляється. Інші міські вулиці в році наступному продовжать «латати».
А ось грошей на проект ремонту так званого Ведмедівського мосту через Кобелячок міська влада поки що не знайшли. Просять у райдержадміністрації, але й там коштів немає.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
28 жовтня 2011, 15:04 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.