Під червоним прапором із біло-блакитними газетами

Під червоним прапором із біло-блакитними газетами
Кобеляцькі комуністи відзначили 94-у річницю Жовтневої революції, яку дехто називає «переворотом».
Мітинг з нагоди чергової річниці жовтневої революції 1917 року, як завжди, відбувся на майданчику по вулиці Касьяна, поряд із пам’ятником Володимиру Леніну. Близько десятої години ранку поблизу постамента з бюстом вождя світового пролетаріату зібралось зо три десятки кобелячан. Майже всі вони — люди пенсійного віку. Цього разу ні молоді, ні представників влади та правоохоронців на зібранні не було. Натомість Олександра Северин, активістка міської ветеранської організації, жваво роздавала всім присутнім та випадковим перехожим газети біло-блакитного кольору. Як виявилось, то був спецвипуск обласної газети «Село полтавське» під назвою «З теплом і добром». У газеті специфічного партійного кольору мова йшла в основному про добрі справи парламентарія-регіонала Олексія Лелюка та його помічників та однопартійців. Ні про комуністів, ні, тим більше, про Жовтневу революцію там не було жодного слова. Судячи з цього, можна зробити висновок, що передвиборна кампанія 2012 року на Кобеляччині вже стартувала і одним з імовірних кандидатів-мажоритарщиків на виборах до Верховної Ради стане Олексій Лелюк.
Відкрив мітинг керівник районного осередку Комуністичної партії Володимир Юхименко. Поздоровивши усіх присутніх зі святом, він побажав їм здоров’я та віри у щасливе майбутнє України. Жовтневу революцію промовець назвав єдиною соціальною революцією, в результаті якої змінився суспільний устрій, а Володимира Леніна — геніальною особистістю. Комуністична партія, на думку Володимира Юхименка, ледве не єдина послідовно захищає права трудящих. Під її керівництвом колишній Радянський Союз став однією з наймогутніших держав світу.
Також у своєму виступі Володимир Юхименко відзначив, що «керівництво у верхах» (цитата) забуло про ленінське вчення. «І зараз настав час Іуд», — констатував Юхименко. Першим зрадником він назвав Михайла Горбачова та «кравчуків». Поведінку нинішніх керівників «лівого руху» в Україні, котрі у парламенті голосують синхронно із представниками великого капіталу, оратор чомусь не оцінював. Він та інші промовці взагалі були дуже стримані у оцінці сьогоднішньої соціально-економічної ситуації в Україні.
Володимир Чуйков прочитав два своїх вірші і сказав: «Революцію дехто називає переворотом. І, дійсно, з цим можна погодитись. Це був переворот у головах, який змінив світ. Чотирнадцять держав намагались задушити молоду державу робітників та селян. Але не вдалося».
…Уже після мітингу Володимир Чуйков із сумом у голосі вимовив: «На жаль, потрібно відзначити: всім править капітал».

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
11 листопада 2011, 20:53 | Кобеляки | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.