Сквер імені Богдана Хмельницького озеленили хвойними деревами

Сквер імені Богдана Хмельницького озеленили хвойними деревами
Два дні поспіль чоловічі колективи міської ради та міської сервісної служби можна було бачити у сквері імені Богдана Хмельницького. Вони особисто займались його озелененням.
Як поділився з нами міський голова Олександр Ісип, спільними зусиллями було посаджено 43 дерева. Серед них: вісімнадцять дерев ялівцю, двадцять одне дерево туї смарагдової та чотири кипариси. Дерева придбали у Лубнах у спеціальному природному розвіднику. Їхня вартість коливається від 180 до 350 гривень. Загалом, із екологічного фонду міського бюджету на озеленення скверу було виділено 12 тисяч гривень.
Олександр Михайлович звернувся до жителів міста з проханням допомогти у догляді за цими деревами.
 — Головне, — каже міський голова, — не лише посадити дерева, важливо ще й доглядати та охороняти їх від крадіїв, оскільки посаджені нами дерева дуже цінні. І протягом багатьох років нами було підмічено, що саме цей вид дерев впадає в око крадіям. Тим більше, що протягом останніх двадцяти років одномоментно така суттєва кількість хвойних дерев у нашому місті не висаджувалась. Раніше ми саджали різні види дерев, серед них були берези, каштани, для прикладу, але дерев такої цінної породи не саджали. Ми обрали саме цю породу, бо на утримання широколистих  дерев витрачається багато коштів з міського бюджету. Від цих дерев  залишається багато сміття.
Олександр Михайлович наголосив, що це тільки початок. На тих місцях, де видаляються сухі й аварійні дерева, будуть саджати молоді й вічнозелені. Вони вимагають менше уваги і в будь-яку пору року своїм виглядом радуватимуть око всіх жителів міста.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
12 листопада 2011, 11:25 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.