Податкова інформує

Електронна картка —новий рівень послуг для платників податків

Електронна картка— підвищення рівня та ефективності послуг, що надаватимуться органами ДПС платникам податків із застосуванням автоматизованої системи «Електронна картка»:
— персональну ідентифікацію платника податків для отримання електронних послуг та перехід на безпаперову технологію роботи з ДПС;
— доступ до Електронного кабінету платника податків в ДПС, зокрема, для подання податкової звітності, оновлення обліку даних платника, листування з органами ДПС , взаємодії в інтерактивному режимі;
— для шифрування персональної інформації при взаємодії автоматизованою інтерактивною системою ДПС та використання електронно-цифрового підпису, що дасть можливість надати документам та запитам юридичного статусу;
— як засіб переходу від обліку податків до обліку операцій платника податків з об’єктами оподаткування (при реєстрації майна, транспортних засобів, відкритті рахунків, укладання цивільно-правових угод тощо).
Таким чином, картка забезпечить облік не тільки платежів, а й операцій, які здійснюють платники податків з об’єктами оподаткування.

Кожний громадянин має  право на інформацію!

10 травня 2011 року набрав чинності Закон України “Про доступ до публічної інформації”. Завдяки цьому громадяни України отримали право  по-європейськи легко і швидко отримувати інформацію, зокрема, про те, як працюють органи виконавчої влади і місцевого самоврядування.
Для максимально спрощеного та зручного отримання необхідної інформації в Кременчуцькій ОДПІ затверджені форми запитів на інформацію, порядок їх складання та інструкція іх подання до податкової інспекції. З ними можна ознайомитись на інформаційних стендах за адресою: вул. Касьяна, 2, м. Кобеляки та сайті  Кобеляцької міської ради  у відповідній рубриці “Податкова інформує”.
За вересень–жовтень 2011 року податківці КОДПІ  відповіли на 9 запитів на інформацію, що надійшли поштою. Серед запитувачів: 3 юридичні особи, 4 громадяни та 2 адвокати. На кожен запит надана вичерпна відповідь в терміни, визначені законодавством.
Запит на інформацію може бути поданий в усній чи письмовій формі, направлений, на вибір запитувача, на поштову адресу: 39200, м. Кобеляки, вул.Касьяна, 2, (на конверті вказати “Публічна інформація”); факсом (05343)3-25-93; телефоном (05343)3-25-93 ; в усній формі особисто в Кобеляцькому відділенні Кременчуцької ОДПІ,  що знаходиться по вул.Касьяна,2, м.  Кобеляки,  кім. 3, за графіком роботи  Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ: понеділок — четвер з 9:00 до 18:15 та в п’ятницю до 17:00, обідня перерва з 13:00 до 14:00.

Маєте запитання — телефонуйте !

 10,11  жовтня 2011 року : з 11.00 до 12.00 за телефоном 3-11-41 заступник  начальника Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ  Людмила Вікторівна  Гусакова відповідає на запитання: нововведення Податкового кодексу, подання звітності в електронному вигляді, з питань діяльності відділення та протидії мінімізації доходів , податкового зобов'язання , адаптації податкового законодавства України до законодавства ЄС та проти мінімізації доходів, з питання порядку звернень громадян та проблемних питань в оподаткуванні , прибутковості підприємств, оподаткування доходів фізичних осіб , питання умов надання соціальної пільги , отримання «зарплати в конвертах», оподаткування прибутку підприємств, спрощена система оподаткування.

До відома громадян району.

Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ запрошує суб’єктів підприємницької діяльності району   на семінари-практикуми (безкоштовні), які відбудуться о 11:00 в приміщенні Кобеляцького відділення (м.Кобеляки, вул.Касьяна, 2). Теми семінарів-практикумів: «Нововведення Податкового кодексу. Проблеми та нові можливості. Практичні рекомендації». 10  жовтня 2011 року (кабінет № 8 ) — для юридичних осіб. 11 жовтня    2011 року  (кабінет №8 ) — для фізичних осіб. Телефон для довідок: 3-11-41.

Автор: Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ
13 листопада 2011, 10:28 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.