«Фронтовики» збирали підписи за відставку Януковича

«Фронтовики» збирали підписи за відставку Януковича
У неділю в Кобеляках на ринковій площі збирались депутати та активісти від політичної партії «Фронт Змін». Акція «фрнтовиків» анонсувалась як зустріч депутатів місцевих рад із громадськістю. Дійсно, на площу прибули з десяток депутатів районної та міської рад.
Під час заходу ведуча кілька разів підкреслювала, що він не має на меті передвиборчу агітацію. Кобелячанам пропонувалось висловитися із найбільш наболілих для них питань — зокрема, отримання надбавок до пенсій «дітьми війни». Тут же знаходився невеличкий намет, у якому юрист «Фронту Змін» надавала громадянам безкоштовні послуги. У цьому ж наметі можна було взяти газету «фронтовиків» і підписатися під зверненням про проведення референдуму щодо недовіри Президенту України Віктору Януковичу. Один із промовців, а це був Віктор Стеблянко, активіст обласної організації «Фронту Змін», кілька разів нагадав присутнім про невідповідність фінансування різних державних програм. Зокрема він згадав, що, скорочуючи витрати на медицину, закриваючи школи, Уряд усе більше коштів виділяє на утримання народних депутатів та Президента. Оратор сказав: «За рахунок закриття однієї школи міняють колеса у вертольота Януковича».
З приводу закриття навчальних закладів серед присутніх навіть розгорілася невеличка дискусія. Чоловік середнього віку відзначив: «А чого сільські школи закривають? Бо в селі дітей немає, навіщо там школа, вчити ж нікого». Кілька жінок одразу почали йому завзято опонувати, нагадуючи, що відсутність у селах дітей є наслідком дій влади. Їх підтримав Віктор Стеблянко, сказавши: «Депутати від «Фронту Змін» принципово не голосують за закриття шкіл і лікарень». А депутат Кобеляцької райради Володимир Струк додав: «Гріш ціна владі, яка економить на медицині та освіті».
Не можна сказати, що захід викликав великий інтерес у кобелячан. Незважаючи на неділю, черг та ажіотажу біля намету «фронтовиків» не спостерігалось.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
19 листопада 2011, 08:43 | Кобеляки | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.