«Вами пишається Україна!»

«Вами пишається Україна!»

18-го листопада у медичному центрі «Нові Санжари» пройшло святкування, присвячене Дню працівників сільського господарства.
Біля приміщення клубу медичного центру людно. Адже практично кожне агроформування привезло на свято цілу делегацію своїх працівників. За деякий час усі вони займають місця у глядацькому залі. І починається урочиста частина свята.
Першим з вітальним словом до мікрофону підходить начальник управління сільського господарства Василь Михайлик. Він називає приємні для кожного новосанжарця цифри. Район знову займає перші місця в області і за зібраним валом, і за врожайністю окремих культур.
До вітань приєднується заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович. Вона, зокрема, багато говорить про важливість відзначення праці хлібороба.
— Країна у першу чергу повинна себе прогодувати, наша область із цією місією цілком справляється, — зазначила Олена Євгеніївна. — У цьому році наші хлібороби зібрали, здавалося, нереально велику кількість зерна — майже 5 мільйонів тонн. І більше 300 тисяч тонн у цей показник дав саме ваш Новосанжарський район. Тому дуже приємно, що ви запросили мене на це святкування. А якби і не запросили — я б сама хотіла приїхати саме до Нових Санжар.
Новосанжарських хліборобів продовжили вітати представники районної влади.
— Шкода, що ваше свято — лише раз на рік, — сказав голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, — ви цілком заслужили на слова подяки. Вами пишається область, а якщо брати у розрахунок врожайність і відсоток виплати за паї — то і вся Україна! Зараз, на жаль, дуже довго немає опадів, тому у вас немає певного авансу на майбутнє. Але будемо сподіватися, що довгожданий дощ таки піде. У цьому ж році ви зібрали рекордну кількість зерна — 325 тисяч тон!
Ветерани-хлібороби у залі, почувши цю цифру, недовірливо хитають головами. Раніше про такі врожаї годі було й мріяти.
За виконану роботу дякує працівникам сільськогосподарської галузі і голова райради Володимир Левицький:
— Мені приємно згадувати нашу екскурсію до Росії. Коли ми їздили, дивилися їхні технології, поля, а Микола Харченко (директор ТОВ «Елеватор «Чиста криниця» — авт.) ходив і підсміювався. Мовляв, а у нас таки краще! І цьогорічним високим врожаєм ми це підтверджуємо.
Далі надійшла черга вручення високих нагород. Так Михайло Носенко, керівник агроформування «Перше травня», указом Президента був нагороджений ювілейною медаллю «20 років Незалежності України». Директор товариства «Чиста криниця» Микола Цвітченко отримав подяку Міністерства аграрної політики та продовольства України. Керуючому філією ТОВ «Елеватор «Чиста криниця» Олександру Грабу вручили подяку від Полтавської ОДА. А заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко одержав почесну грамоту Полтавської обласної ради.
Далі грамотами, подяками та грошовими заохоченнями відзначили працівників агроформувань. Процес нагородження зайняв мало не півгодини. Адже на сцену по черзі підіймалися майже усі хлібороби, що сиділи в залі.
— Ми розуміємо, що нагороджених дуже багато, — пояснив Сергій Шовкопляс, — але керівники агроформувань наполягли, щоб відзначили саме таку кількість їх працівників. Практично до кожної грамоти та подяки вони від себе додали конверт із премією, на яку ці хлібороби цілком заслужили.
Після закінчення урочистої частини на присутніх у залі аграріїв очікував святковий концерт. У ньому були і душевні українські пісні, і запальні бразильські танці.  Хлібороби чи не один день у році могли не думати про роботу, а спокійно відпочити у колі таких самих, як і вони, трударів землі. Щоб потім знову повернутися до своєї роботи. І далі — з року в рік — орати, засівати та збирати.






Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
25 листопада 2011, 15:17 | Нові Cанжари | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.