Раз — «Дзвіночок», два — «Калинка»

Раз — «Дзвіночок», два — «Калинка»

Одразу дві радісні події відбулися у середу на території Григоро-Бригадирівської сільської ради.
У цей день у селах Солошине та Григоро-Бригадирівка відновили свою роботу два дошкільні навчальні заклади. Більше десяти років дитсадки у цих населених пунктах не працювали. Завдяки взаємодії та спільним зусиллям місцевих аграріїв, сільської та районної влад майже чотири десятки малюків нарешті отримали змогу мати достойне дошкільне виховання.
На урочистості з приводу відновлення роботи дитсадків у Григоро-Бригадирівку і Солошине прибула представницька делегація у складі голови Полтавської обласної ради Івана Момота, голови Кобеляцької РДА Анатолія Таранушича, голови райради Юрія Тагадюка, інших чиновників та посадовців. Першими гостей вітали у Григоро-Бригадирівці.
У своїй вітальній помові Анатолій Таранушич згадав події, які передували початку реконструкції дитсадків. Він сказав:
— Близько року тому зібрались у моєму кабінеті на імпровізовану нараду я, депутат райради Володимир Струк та Іван Лещенко. Багато про що говорили. У тому числі і про те, що на території сільради немає дитсадків. І вирішили: потрібно цю проблему закрити. І, як бачите, дитсадки починають роботу. Ініціювали справу одні, фінансували — з різних джерел, а бажання творити добро було спільним.
А сільський голова Олександр Лось зізнався, що спочатку поставився до ідеї з деякою пересторогою. Адже на реконструкцію, лише за приблизними підрахунками, було потрібно півмільйона гривень. А це — весь річний бюджет сільради.
Відновлення дитсадків фінансувалось із трьох джерел. 140 тисяч гривень надійшли із районного бюджету, 140 виділила сільська рада. А інші кошти вклали місцеві аграрії. Олександр Лось згадав:
— Ми планували, що кожен товаровиробник виділить на добру справу по 30 гривень із гектара землі, що обробляє. Але вони дали більше. Вони — це передусім Володимир Струк, Іван Лещенко, Олександр Зубенко та десятки інших аграріїв.
Від імені фермерів слово надали керівнику фермерського господарства «Шанс» Володимиру Струку. Володимир Миколайович відзначив:
— Вісім років тому ми займались втіленням у життя нібито утопії — вели газ. Через два роки провели водогін. У цьому році частково відремонтували Будинок культури. А ось тепер відкриваємо дитсадки. Це добра ознака. Ознака того, що села наші відроджуються.
А назвали дитсадки так: У Григоро-Бригадирівці — «Калинка», у Солошиному — «Дзвіночок».









Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
25 листопада 2011, 16:16 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.