Одні платять 15 відсотків, інші — всього 3

Одні платять 15 відсотків, інші — всього 3

На черговій апаратній нараді говорили про плату за паї та передплату газет.
Почалася нарада, вже традиційно, із обговорення кримінальної хроніки. Цього тижня темою номер один стала крадіжка металевого тросу на території Кунцівської сільської ради. Трос слугував своєрідною огорожею і розташовувався на бетонних опорах понад дорогою. І от якісь спритники вирішили «приробити йому ноги».
— Скільки там зняли? 150 метрів? І ніхто не бачив, коли ці крадії його знімали? — здивувався перший заступник голови РДА Володимир Тараненко, який цього дня вів нараду. — Це ж не п’ять хвилин часу у них зайняло, а годину — не менше.
— Мабуть, возили його легковою машиною, — припустив начальник новосанжарської філії «Райавтодору» Володимир Скубій, — тому що близько тонни зняли і увезли, а ще стільки ж витягли, але не встигли забрати.
Представник райвідділу міліції Сергій Пархоменко повідомив, що кримінальна справа по факту крадіжки порушена, але винних ще знайти не вдалося.
Далі на трибуну вийшов начальник відділу Держкомзему у Новосанжарському районі Андрій Братков. Він доповідав із такого важливого та актуального питання, як розрахунок за паї.
— У Новосанжарському районі укладено 13883 договори оренди землі, з них 7259 — із пенсіонерами, — повідомив Андрій Павлович.
Далі він розповів, що наразі у районі на пай найменше платять 3 відсотки. Найбільше — 15 відсотків — виплачують у агрооб’єднаннях «Чиста криниця», «Елеватор «Чиста криниця» та «Востокстройгаз».
У деяких господарствах керівники досі затягують переоформлення договорів. І хоча реально виплачують людям по 3 відсотки, у договорах досі прописано 1,5 чи 2.
— Такого не повинно бути, — висловився голова районної ради Володимир Левицький, — адже сьогодні вони платять більший відсоток, а завтра відмовляться. Скажуть — у договорі прописано 1,5, я й буду платити 1,5. Тому треба, щоб такі договори були перезаключені зі збільшенням відсотка.
Другим питанням, яке зайняло багато часу в обговоренні, була передплата періодичних видань. Керівник районних поштовиків Володимир Барило порадувати оптимістичними цифрами не зміг.
— До закінчення передплатної кампанії лишилося менше місяця, а зараз виписали лише 1/5 від запланованої кількості примірників,  — повідомив Володимир Дмитрович. — У приклад можна поставити Миколу Харченка, який в рахунок плати за паї передплачує своїм людям газети.
— Насильно, — засміявся хтось у залі.
— Ну, як він 15 відсотків платить, то і пресу може виписати за рахунок паю, — резюмував Володимир Тараненко.
Наостанок Володимир Барило зазначив, що з цього тижня у поштовиків починаються своєрідні «жнива». Адже у останній місяць більшість мешканців району поспішать таки оформити передплату.
— Не відкладайте, будь ласка, це на останні дні грудня, — попрохав Барило, — краще зробити це зараз, щоб потім не створювати зайвого ажіотажу.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
25 листопада 2011, 16:43 | Нові Cанжари | Політика

1. Безземельний / 26 листопада 2011, 18:12 Цитувати
Шановний одержувач паю, договірні відносини між Вами і орендарями Вашої землі це чисто ваші відносини. І влада формально не може в них втручатися. Є вимоги Указу Президента 3% -менше в прокуратуру. Порушує-розривайте угоду, дотримується- після закінчення договору,перезаключайте з тим- хто дасть більше. Не будьте лохом, не ждіть влади, добре те, що розяснюють.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.