«20 тисяч витратили на 32 абонента?!»

«20 тисяч витратили на 32 абонента?!»

На черговій апаратній нараді у Новосанжарській райдержадміністрації вкотре говорили про радіофікацію району. Цього разу — про її економічну доцільність. Адже кошти витрачають, а от бажаючих провести радіо стає усе менше.

На черговій апаратній доповідали про роботу із зверненнями громадян. Спочатку — представник райвійськкомату Віталій Остаповець, потім сільські голови — Анатолій Мазан та Анатолій Підтоптаний.

Крутобалківський сільський голова Анатолій Мазан на трибуні тримався впевнено, доповідав чітко, конкретно і майже не зазирав у папірці. Розповів, що звернення до сільського голови надходять різні, у кожній ситуації він намагається допомогти, або залучити до цього відповідну структуру. Там звернулися, що у когось вкрали мопед — це питання передали до міліції, там потрібна допомога — направили на районну комісію.

— Була в нас і така складна ситуація, коли двоє діток залишилися без батьків, — розповів сільський голова, — матір зарізали, батька посадили. Ми допомогли, чим зуміли, зараз дітки живуть із бабусею, ходять до школи. Вона взяла над ними опіку.

Після доповіді Анатолія Мазана деякі члени президії мали до нього запитання. Так, заступник голови РДА Володимир Борт поцікавився — чому ставок, який орендує приватна особа, обгороджений і ніхто не може до нього проїхати.

— Я відповім максимально вичерпно, — пообіцяв Мазан. І тут же підтвердив свої слова: — Це питання до Любові Іванівни. Цей ставок на її території!

У залі залунав сміх. А голова районної ради Володимир Левицький, сміючись, резюмував:

— Нічого не скажеш, відповідь вичерпна!

Естафету у колеги прийняв Кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний. Він розповів про те, що на території сільської ради також максимально швидко реагують на звернення громадян. Але допомогти виходить не завжди. Як от, наприклад, із зверненням щодо проблемного дерева, яке потрібно спиляти у одному з домогосподарств Кунцевого.

— Там такий складний рельєф, що я просто боюся — там і кран ляже разом із тим деревом, — поділився Анатолій Миколайович.

Далі на трибуну вийшла заступник начальника управління агропромислового розвитку РДА Людмила Співак. Вона розповіла про районну програму стабілізації галузі тваринництва. Якщо коротко і м’яко, то ситуація у тваринницькій галузі залишає бажати кращого.

— Якщо у рослинництві цього року по району отримали 160 мільйонів прибутків, то у тваринництві — 2 мільйони збитків, — констатувала Людмила Співак.

Володимир Левицький зауважив, що у виступі слід було простежити динаміку — позитивну чи негативну. Чи впливає якось фінансування за програмою на покращення тваринницької галузі.

— Якщо позитивної динаміки немає, можливо і кошти під цю програму не потрібно виділяти? — припустив голова районної ради.

Наприкінці засідання головуючий — перший заступник голови РДА Володимир Тараненко — поцікавився ходом радіофікації району. Начальник зв’язківців Михайло Забрудський повідомив, що увесь закуплений дріт вже змонтовано.

— І скільки ви додали нових абонентів? — запитав Володимир Левицький.

— 32. Я ж уже говорив, що дуже мало бажаючих провести радіо. На село — 1–2 чоловіки, а то і тих немає, — повідомив Михайло Забрудський.

— Це що ж витратили вже тонну дроту?! З опорами і монтажем це 20 тисяч гривень на 32 абоненти! — підрахував голова районної ради.

Цікава арифметика. Тут вже хочеш не хочеш, а замислишся про доцільність такого «раціонального» використання коштів. Може, витрачені на дріт кошти, згодилися б на щось інше?

Але останній виступ апаратної переконав у тому, що радіо таки потрібне.

— У мене, у кабінеті сільського голови не працює радіо, — звернувся Анатолій Підтоптаний до Михайла Забрудського, — нехай приїдуть ваші хлопці — полагодять.

Отже, радіо потрібне. Принаймні, сільським головам. А це значить, що Михайлу Забрудському доведеться доповідати і на наступних апаратних. Адже представники влади на минулих засіданнях вже обіцяли, що як тільки використають цю тонну дроту, закуплять іще. І радіофікацію на селі продовжать. А нових абонентів будуть рахувати потім.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
1 грудня 2011, 15:24 | Нові Cанжари | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.