Будьмо пильні: ВІЛ/СНІД поруч!

Будьмо пильні: ВІЛ/СНІД поруч!

Традиційно, першого грудня відзначається Всесвітній день порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми. Його головна мета — привернути увагу до проблеми ВІЛ/СНІД, яка за своєю руйнівною силою не має собі рівних.

Першого грудня людство висловлює солідарність з людьми, котрих торкнулася хвороба ВІЛ/СНІД. Загалом, проблема ВІЛ/СНІДу не є суто медичною, а й соціальною. Поширення ВІЛ-інфекції все ще пов'язано з соціальними чинниками — розвитком ін'єкційної наркоманії, високим рівнем інфікованості серед жінок секс-бізнесу, серед чоловіків, які мають секс з чоловіками, у місцях позбавлення волі. Однак сьогодні хвороба, внаслідок збільшення статевого шляху передачі ВІЛ-інфекції, розповсюджується серед населення.

Увечері, тільки вже третього грудня, працівники районного Центру культури та дозвілля теж намагалися привернути увагу кобелячан до цієї страшної хвороби. Проте бажаючих прийти на захід виявилось не так і багато. Лише після початку концерту зал потроху почав наповнюватися глядачами.

Цього дня на сцені можна було побачити червону стрічку, котра символізує усвідомлення важливості проблеми ВІЛ/СНІД. Як зауважили ведучі концерту, це не лише знак поминання померлих від СНІДу. Це символ боротьби з необізнаністю та дискримінацією людей, що живуть з ВІЛ. Не лише на сцені, а й в холі приміщення можна було побачити аналогічну стрічку. Проте викладена вона була із запалених лампадок. А неподалік від стрічки стояла скринька, у яку кожен бажаючий мав змогу зробити пожертву.

Цього дня зі сцени в основному звучали пісні та мініатюри про кохання. А наостанок усі учасники концерту заспівали пісню «Береги любовь», яку віднедавна можна назвати ще одним символом боротьби зі СНІДом.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.