20 балів для новосанжарських випускників

20 балів для новосанжарських випускників

1-го грудня у Новосанжарському НВК із дружнім візитом побували студенти із Полтавського національного технічного університету імені Кондратюка. Приїздили вони не з порожніми руками. Із собою привезли сертифікат на право відкриття у навчально-виховному комплексі підготовчих курсів.

Спочатку перед учнями та педагогами школи, які зібралися у актовому залі, виступила представниця техуніверситету. Вона розповіла про ті можливості, які відкриваються перед абітурієнтом при вступі до їх навчального закладу. Спеціальності, які можна здобути у цьому закладі, є затребуваними на ринку праці. А випускники вузу практично стовідсотково працевлаштовуються. До вибору вступників — електромеханічний, будівельний, санітарно-технічний, фінансово-економічний факультети. Також факультети нафти і газу, інформаційних та телекомунікаційних систем, менеджменту і бізнесу.

— Окрім цього, у нас є архітектурний факультет, який для Полтави є, по суті, унікальним, — завершила представниця вузу перелік професій.

Після цього на сцену запросили директора Новосанжарського НВК Миколу Решетила. І в урочистій обстановці вручили йому сертифікат на право відкриття у школі підготовчих курсів.

— Співпраця між нашим НВК і технічним університетом існує вже не перший рік. І, я сподіваюсь, плідно триватиме і надалі, — зазначив у своєму виступі директор школи.

Отримання сертифікату означає, що тепер просто у своїй школі у вечірній час випускники зможуть готуватися до вступу. І після закінчення курсів отримають своєрідний бонус. Якщо абітурієнтові не вистачатиме балу, йому зможуть додати цілих 20 балів, які дадуть змогу вступити практично на кожен факультет університету.

— Сьогоднішнє отримання сертифікату — це, скоріше, просто приємна церемонія, — говорить заступник директора Новосанжарського НВК Олександр Десятун, — насправді, ми вже минулого року мали досвід із проведення курсів для вступу в цей вуз. Наші викладачі проводили заняття з української мови та математики, також приїздили фахівці з університету, які викладали креслення, потрібне для вступу на архітектурний факультет.

Після урочистої церемонії вручення сертифікату глядачам продемонстрували відеоролик, у якому коротко розповідали про кожен факультет університету. У сюжеті демонстрували будні студентів, навчальну базу та практичні заняття.

Потім на сцену вийшов один із нинішніх студентів четвертого курсу і розповів про студентське самоврядування. Про те, що в університеті студенти ведуть активну громадську роботу, уміють захищати свої права і на рівних вести діалог з адміністрацією вузу.

Наприкінці перед учнями та педагогами виступили інші студенти, які продемонстрували свої вокальні та артистичні здібності. Зустріччю лишилися задоволені обидві сторони і, слід сподіватися, вже наступної осені студентами університету обов’язково стануть новосанжарські випускники. Отримають там потрібну спеціальність, а потім і роботу. І, можливо, повернуться працювати у наше селище, щоб зробити його ще кращим.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.