У Сухинівці почали будувати церкву

У п’ятницю під майбутній Троїцький храм залили фундамент.

Роботи розпочалися у п’ятницю, а закінчилися ранком у суботу. Практично цілу ніч працювали будівельники. Усі вони є жителями Сухинівки. За словами депутата районної ради Ігоря Проценка, який є одним із натхненників та організаторів будівництва, до 24-ї години трудились кілька десятків сухинівчан. Потім людей трішки поменшало. Одним із найактивніших був Тарас Мірошниченко. Чоловік сказав: «Грошима для будівництва я допомогти не можу, а попрацювати — залюбки».

Ідея спорудити в Сухинівці Троїцьку церкву почала втілюватись у життя півроку тому. Місцеві депутати виділили на сесії земельну ділянку під забудову. А своєрідним куратором будівництва став кобелячанин, депутат райради від тамтешнього виборчого округу Ігор Проценко. Підприємець, який живе і працює в Кобеляках, практично все своє дитинство провів у Сухинівці. «Це село є для мене рідним, такою собі малою батьківщиною. І тому я завжди йому допомагатиму».

Поки що більшість робіт на будівництві виконувались на безоплатній основі. Віктор Сахно безкоштовно провів необхідні заміри, Петро Маник, керівник газового господарства, — надав трактор. Голова РДА Анатолій Таранушич домовився із гендиректором «Бєлгранкорм-Полтавщина» про завезення 50 кубометрів розчину під майбутній фундамент. А сухинівчани охоче трудилися. Дізнавшись про будівництво, сусідня павлівська громада зібрала тисячу гривень. «Дехто каже: «Навіщо та церква?», — розказує Ігор Проценко. — Як навіщо? Це ж відродження віри. І не лише релігійної, а віри у власні сили, у можливе відродження села».

Побачивши, що справа рушила, до депутата одразу звернулась група місцевої молоді. Вони запропонували розпочати ремонт сільського клубу. Ігор Проценко, у свою чергу, закликав юнаків і дівчат зібрати хоча б які-небудь кошти для цього. Адже, зробивши свій власний внесок у ремонт, юнаки й дівчата й дбатимуть про клуб більш ретельно. Надбане власним коштом і ціниться більше.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
10 грудня 2011, 10:48 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.