А воно ж таки горить

А воно ж таки горить

Осіння посуха дошкуляє не лише аграріям. Через тривале бездощів’я постраждали не лише посіви озимих. Уже кілька днів, а то й тижнів, страждають жителі села Ганжівка, що за кілька кілометрів від райцентру. Там розташоване сумнозвісне ганжівське звалище. Туди везуть побутові відходи з Кобеляк та інших населених пунктів району.

Влітку, зазвичай, звалище горить. Версій щодо причин загорання, як завжди, кілька — від самозагорання сміття під дією сонячних променів до підпалу відходів людьми. У цьому році звалище горить і восени. Малоймовірно, щоб сміття загорілось від скупого осіннього сонця. Отже, залишається людський фактор. Палять або приїжджі, або ті місцеві жителі, котрі щодня промишляють на звалищі, збираючи металобрухт, скло і пластик.

Потерпаючи від ядучого диму, жителі Ганжівки почали скаржитися в усі інстанції. Секретар Кобеляцької міськради Сергій Галушко у понеділок повідомив, що наступного дня на звалищі працюватиме бульдозер «Міської сервісної служби». Він повинен загорнути землею місце загорання.

Схожа ситуація і в Біликах. Там димить стихійне звалище біля ревматсанаторію. У Біликах, як, до речі, і в Ганжівці, люди чекають рятівного осіннього дощу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
11 грудня 2011, 10:29 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.