У Нових Санжарах з’явився «добрий коник»

У Нових Санжарах з’явився «добрий коник»

Голову коня, вирізьблену з дерева, встановили просто у центрі селища — посеред газону на узбіччі дороги. Поява незвичайної скульптури деяких мешканців містечка здивувала. Більшість із них задавалася питанням — чому кінь і чому саме у цьому місці?

Селищний голова Андрій Река все пояснює напрочуд просто. За словами мера, ідея встановлення дерев’яної скульптури… народилася цілком спонтанно.

— Ви бачили, ми у тому місці обгородили газон невисоким дерев’яним тинком? Встановили його для того, щоб люди не ходили навпростець через газон. А тут якраз я у Василя Федоровича побачив цього коня. Він погодився мені його «уступити» (сміється) і ми його встановили на тому місці.

За словами селищного голови, директор Новосанжарського лісгоспу Василь Красюк замовив дерев’яну скульптуру відомому у районі художнику Петру Лахну. Той, як видно із його витвору, дружить не лише із фарбами та пензлями, але і з деревом. У яку суму обійшлося виготовлення коня — Андрій Река не повідомив. Але неофіційні джерела запевнили, що вартість такої дерев’яної скульптури — близько 5 тисяч гривень. Але чому ж все таки саме кінь?

— Я з дитинства люблю коней! — зізнається селищний голова, — я з ними виріс і вони мені завжди подобалися. Адже кінь — це символ і вірності, і витривалості, і надійності. У той день, коли ми його встановлювали, у центрі якраз багато мам із дітками було. Очевидно, ішли із дитсадка і заходили до центральних магазинів, щоб щось купити. Так от дітлахи поприбігали, обступили його, гладять і говорять: «Добрий коник, добрий!». А він і справді на вигляд добрий, ви ж бачили?!

Тепер «доброго коника» щодня бачать усі мешканці та гості селища, коли прямують від магазину «Буля» у сторону «Маркету». Деякі дивуються, деякі посміхаються, деякі проходять байдуже. А він стоїть і дивиться на всіх добрими очима.

Зрештою, для Нових Санжар така дерев’яна скульптура справді є новинкою. А от для сусідніх Кобеляк — зовсім ні. Там на четвертому фестивалі аматорського мистецтва «Вйо, Кобеляки!» вирізьбили із дерева можливо не такого ж доброго, але також досить симпатичного коня. Той коник одразу ж став однією з «фішок» фестивалю, а цей, можливо, стане ще однією родзинкою Нових Санжар.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
15 грудня 2011, 13:26 | Нові Cанжари | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.