З перших уст

З перших уст

Рубрика щотижневих зустрічей Кобеляцької міської ради ветеранів

Дерматолог поліклінічного відділення ЦРЛ Нонна Давіденко:

«Грибкові захворювання шкіри і нігтів належать до групи інфекційних захворювань людини, які викликаються хвороботворними грибами. У звичайному житті ми постійно стикаємося зі  збудниками грибкових захворювань, проте зараження з більшою вірогідністю відбувається на тлі пониженого імунітету, цукрового діабету, прийому антибіотиків та інших чинників. Гриби можуть вражати всі шари шкіри і навіть внутрішні органи, при цьому кожен збудник, в основному, вражає свої улюблені місця. Кандидоз, в основному, вражає слизисті оболонки рота і горла. Цей же грибок може вражати нігті — вони стають твердими, товстими і часто набувають коричневого забарвлення.

Грибкові захворювання вкрай різноманітні і вимагають своєчасної правильної діагностики і ретельного лікування. Зараз існує маса досить нескладних і надійних методів лікування грибкових захворювань. Проте, слід пам’ятати, що спектр протигрибкових препаратів зараз досить обширний, але призначатися вони повинні лише лікарем.

Це пов’язано з тим, що більшість препаратів мають ряд побічних дій, а значить оцінити правильність призначення здатен виключно лікар».


Запитання: Скільки триває курс лікування?
Відповідь: Від трьох місяців до року.

Запитання: Чи можна лікуватися народними методами?
Відповідь: Від народних методів лікування я не бачила ефективного результату. Потрібен спеціальний протигрибковий препарат, котрий лікує певний вид грибка.


Секретар міської ради Сергій Галушко:

«Минув рівно рік від початку повноважень ради шостого скликання. Тоді було обрано 30 депутатів Кобеляцької міської ради і міського голову. Про результати ми вас уже повідомляли, хто скільки набрав відсотків голосів, скільки змагалося кандидатів на посаду міського голови і скільки було депутатів на депутатські мандати. Сама ж Кобеляцька міська рада складається з трьох частин: міського голови, виконавчого комітету і власне самої ради. Виконавчий комітет — це колегіальний орган, який вирішує поточні питання життєдіяльності міста. Для прикладу, депутати збираються один раз на два-три місяці. Виконавчий комітет, останнім часом, збирається раз на два тижні. Виконавчий комітет розглядає заяви громадян міста Кобеляки».

Запитання: Чи проводиться якась робота щодо боротьби з бродячими собаками, адже їх у місті досить багато з’явилося?

Відповідь: Нічого не проводиться. Ми сподіваємося, що держава, прийнявши закон про гуманне поводження з тваринами, дасть і кошти на його виконання. Бо сьогодні собаку, яка на вас нападає, ми не маємо права ні травити, ні застрелити, ні приспати.

Запитання: Коли вирішиться питання з кафе «Молодіжне»? Воно як стояло, так і стоїть.

Відповідь: На останній сесії міської ради у жовтні був присутній представник фірми, який пообіцяв, що протягом двох тижнів вони огородять кафе. Та з того часу вже чотири рази по два тижні пройшло. На жаль, власник цієї будівлі не виконав своєї обіцянки. Та якщо нам зараз демонтувати цю будівлю, вони автоматично втратять земельну ділянку.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
15 грудня 2011, 15:21 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.