Скутер украв, та від міліції не втік

На минулих вихідних працівникам Новосанжарського райвідділу міліції довелося розшукувати викрадача скутера. Завдяки оперативним та професійним діям правоохоронців, розкрити злочин удалося «по гарячих слідах».

У неділю,11-го грудня, до райвідділу зателефонував 81-річний мешканець села Великі Солонці. Чоловік повідомив, що у нього викрали моторолер.
Як розповів начальник Новосанжарського райвідділу Сергій Махно, дідусь на своєму власному транспортному засобі кожного ранку їздив до продуктового магазину. Того дня старенький також зібрався їхати до магазину, проте раптом виявив…, що моторолер зник.

Занепокоєний старенький одразу звернувся до міліції. Отримавши інформацію, правоохоронці негайно вдалися до пошуків незнайомця, який таємно поцупив майно заявника. Відтак вже за кілька годин працівники райвідділу обґрунтовано запідозрили у вчиненні цього злочину одного з місцевих чоловіків. Ним виявився односелець дідуся, 34-річний Іван. Він уже має у своїй біографії судимість за крадіжку.

Іван проживав неподалік від дідуся і добре знав, що той мав у своєму користуванні моторолер. Дочекавшись темряви та хильнувши для хоробрості спиртного, чоловік подався коїти лихе. Непомітно пробрався на чуже подвір’я та, зірвавши замок, відкрив двері гаража, звідки викотив скутер на дорогу, прихопивши з собою каністру з бензином. Уже за мить захмелілий чоловік «осідлав» викрадений мопед. Покружлявши на «трофеєві» селом, Іван вирушив до Полтави. Того ж дня Іванова подорож була перервана — він був затриманий правоохоронцями.

Тепер викрадачеві доведеться відповісти за всією суворістю закону. На даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.


Автор: Оксана Грузін, інспектор зі зв’язків із громадськістю Новосанжарського РВ УМВС
16 грудня 2011, 13:37 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.