«Я втоплюся у тій калюжі!»

«Я втоплюся у тій калюжі!»

На черговій апаратній нараді у райдержадміністрації говорили про проблеми і досягнення села та містечка.

Таїсія П’явка, розповідаючи про роботу очолюваної нею сільської ради, спочатку перерахувала усі плюси. Потім коротко зупинилася на мінусах. Зокрема, повідомила, що потребує ремонту машина «швидкої допомоги», яка обслуговує місцеву амбулаторію сімейної медицини. Згадала Таїсія Іванівна і про ремонт дороги від Ленінового до Маячки. Ремонт цього відрізку траси вже робили цього року, але зараз на ньому знову з’явилися ямки. Проблемою у селі продовжує лишатися і проведення централізованого водопостачання.

— На наше немаленьке село всього лише 2 кілометри водопроводу, — повідомила Таїсія Іванівна.

— А ви беріть приклад із Галущиної Греблі! — порадив перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко. — Там всього за рік проклали 20 кілометрів водогонів. Гроші збирали самі люди і, звичайно, спонсори їм допомогли.

— У нас люди не мають такої фінансової можливості, — скрушно похитала головою сільський голова.

— У Писарівці теж половина села хотіла вести воду, половина — ні, — навів інший приклад Володимир Тараненко, — коли перші таки провели воду, то другі почали їм заздрити. І потім уже самі приходили із бажанням провести воду!

Після Таїсії П’явки на трибуну піднявся селищний голова Андрій Река. Він не став повністю зачитувати звіт про соціально-економічний розвиток селища. Зупинився лише на кількох його пунктах. Зокрема, підкреслив, що левова частка грошей із селищного бюджету йде на фінансування дошкільних навчальних закладів. І якщо на внутрішнє облаштування вистачає власних коштів, то на зовнішні ремонти дитсадків потрібна допомога районних депутатів.

— Ви ж знаєте, що допоможемо! — запевнив голова районної ради Володимир Левицький.

Андрій Река посміхнувся і продовжив доповідь. У ній вкотре нагадав, що Нові Санжари приймають не лише жителів селища, але й усього району.

— У райцентр приїздять усі — врахуйте це! — підкреслив селищний голова. — І ми намагаємося зробити все, щоб Санжари з кожним роком ставали кращими. Цього року, наприклад, за активної допомоги підприємців проклали 400 метрів тротуарів. Наступного року ми цю роботу продовжимо і зупинимось десь біля пам’ятника Слави!

Згадав селищний голова і про те, що цього року у Нових Санжарах висадили 670 кущів троянд. І порадив керівникам установ та організацій наслідувати цей приклад.

Виступ Андрія Реки загалом отримав схвальні відгуки з боку президії. Але не обійшлося і без деякої порції критики.

— А скільки саджанців дерев із 1300 посаджених, прижилося? — поцікавився Володимир Левицький.

— Багато пропали від посухи, але ми всі сухі викопали і на їх місце посадили нові, — відповів новосанжарський мер.

— А що робити із калюжею, яка стоїть за мостом? — продовжив голова районної ради.

— Я у ній втоплю Володимира Михайло–вича (начальника «Райавтодору» — авт..) — це його дорога! — широко посміхнувся Андрій Река, — а у тій, що біля нового будинку, втоплюся сам!

Посміявшись, керівники вирішили, що краще все-таки нікого не топити, а воду з калюж спустити.

Наостанок Андрій Река зазначив, що головну районну ялинку доцільніше було б відкрити перед самим святом — 30-го грудня. Проте, остаточно з датою її відкриття ще не визначились.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
16 грудня 2011, 16:15 | Нові Cанжари | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.