Украв автомобіль та попав у аварію

03.12.2011 року до Кобеляцького РВ УМВС України надійшло повідомлення про те, що в с. Ревущине Кобеляцького району в господарстві гр. І. невідома особа незаконно заволоділа автомобілем ВАЗ 21099. Одразу на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група в складі слідчого Віталія Жовтяка, інспектора з дізнання Владислава Скрильника.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції було затримано 20-ти річного хлопця, жителя с. Ревущине, який зізнався в скоєному правопорушенні та пояснив, що 02.12.2011 року він відпочивав у сільському клубі. Після випитих трьох літрів пива йому захотілось «розваг». Він згадав, що під час його роботи по господарству у односельця бачив на подвір`ї автомобіль, та знав, що ключі від нього знаходились в будинку, а господарі на цей час були відсутні вдома.

Автомобіль є власністю мешканця с. Щербинівка Дніпропетровської області  і знаходився на ремонті у власника будинку.

Зловмисник через дах проник до будинку, забрав ключі від автомобіля і таким же чином залишив будинок. Не маючи посвідчення водія, він скоїв угон транспортного засобу. По дорозі хлопець заїхав у село Орлик, щоб забрати своїх трьох товаришів, після чого вони поїхали на дискотеку в село Радянське. Друзі вирішили перед дискотекою розпити горілку в місцевому барі. Після необмежено випитої кількості горілки вони поїхали кататися по вулицях села, але водій, не справившись з керуванням, в`їхав у металеву опору, яка знаходилась поблизу СК «Радянське», де і залишили пошкоджений автомобіль.

Ця пригода для одного із хлопців закінчилась переломом руки, а решта хлопців не постраждала. За умисне заволодіння автомобілем та скоєння ДТП правопорушник буде відповідати згідно чинного законодавства.

За цим фактом порушена кримінальна справа за ознаками ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), що передбачає покарання штрафом до 17400 грн. або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.


Автор: Віра Гомонюк, інспектор з роботи з населенням Кобеляцького РВ УМВС
22 грудня 2011, 16:09 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.