«Побачив форму — і серце стисло!»

«Побачив форму — і серце стисло!»

20-го грудня новосанжарські міліціонери вдягли парадну форму і зібралися у актовому залі райвідділу, аби привітати одне одного із 20-річчям української міліції.

Зібралися, звичайно, не у повному складі. Хтось перебував на чергуванні, комусь у складі групи треба було їхати на виїзд. Але більшість міліціонерів таки прийшли і зайняли місця у актовому залі.

Усіх їх спочатку привітав начальник райвідділу міліції Сергій Махно. Він коротко згадав рік, який минув у роботі, згадав досягнення, серед яких на першому місці — вручення Олександру Замулі «Відзнаки за мужність ІІІ ступеня». Такої честі правоохоронець удостоївся за те, що разом із Яковом Сєргєєвим врятував із будинку, що загорівся, двох маленьких дітей.

Після вітальної промови Сергій Махно вручив працівникам райвідділу ряд нагород, грамот та відзнак. Кожному тиснув руку, бажав гарної служби і казав кілька теплих слів. Слідом за начальником привітав міліціонерів голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Ці всі звання, нагороди, заохочення — це лише одна сторона служби, — сказав Сергій Миколайович, — з іншої сторони — ненормований робочий день, не завжди комфортні умови праці, постійний стрес. Але, незважаючи на це, ви свою роботу виконуєте добре!

Відзначив роботу міліціонерів у своєму виступі і голова районної ради Володимир Левицький.

— Знаєте, як кажуть? Гірше влади може бути лише безвладдя. Так от, ви є тими людьми, які гарантують дотримання законності у нашій країні. Це дуже відповідальна і нелегка місія, — зауважив голова районної ради. — Мені дуже приємно чути, що шість ваших працівників цього року закінчили навчання у міліцейських ВУЗах. Інші ще продовжують навчатися. Це значить, що міліція розвивається інтелектуально.

І Сергій Шовко–пляс, і Володимир Левицький також вручили нагороди кращим працівникам райвідділу. Зокрема, правоохоронець Артур Буря отримав від голови районної ради годинник. Сергій Махно прокоментував це так:

— А годинник отримав один лише Буря. Бо у нього сьогодні — День народження! Як бачите, він природжений міліціонер!

Селищний голова Андрій Река у своєму вітальному слові підкреслив, що якби не добра робота новосанжарських правоохоронців, то селище, напевно, не змогло б чотири рази завоювати звання кращого із благоустрою та правопорядку.

Найбільше хвилювався під час виступу Віктор Загорулько, голова організації ветеранів і міліцейських пенсіонерів у районі:

— Я всього рік, як пішов на пенсію. А сьогодні вранці одягався, щоб іти на цей захід. Відкрив шифоньєр, побачив форму — і серце стисло! Згадав і роботу, і тих, із ким довелося працювати. Вам — і старшим, і молодим —  хочу побажати: будьте людьми, служіть для народу — і все у вас буде добре!

Привітали молодших колег і колишні працівники райвідділу, міліцейські пенсіонери Микола Євтушенко, Михайло Крайнік, Анатолій Підтоптаний.

Наприкінці на міліціонерів очікував ще й приємний сюрприз. Підшефні із Андріївської школи-інтернату привезли у подарунок шефам картину, яку намалювали власними долоньками. Картину вручила начальнику райвідділу директор закладу  Оксана Борсук, а маленькі дітки прочитали ще й вітальних віршиків. Правоохоронці аплодували їм щиро і радісно.

Не встигли відлунати останні слова привітань, як двері у залі відчинилися і прозвучали слова: «Опергрупа — на виїзд!». Свято святом, а робота роботою. Очевидно, навіть у День міліції злодії не дають правоохоронцям відпочити. А могли б хоч у цей день не скоювати злочинів і дати міліціонерам спокійно посвяткувати.






Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
23 грудня 2011, 14:40 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.