Новим Санжарам — 900 років?

Новим Санжарам — 900 років?

На черговій апаратній нараді критикували сільських голів та розшукували ковзани.

Одним із питань апаратної було виконання делегованих повноважень двома сільськими радами — Руденківською та Лелюхівською. Першим доповідав руденківський сільський голова Сергій Головко. Він коротко зупинився на недопрацюваннях у роботі сільської ради стосовно делегованих повноважень, але наприкінці доповіді зазначив, що він цією роботою задоволений. Чим одразу ж викликав критику з боку членів президії.

— Чому ви не прийняли ніякого рішення стосовно магазину у «нафтомістечку»? — поцікавився заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт.

— Ми визначили їм графік роботи до 22:00, — відповів Сергій Головко, — ми ж не можемо перевіряти їх діяльність — це компетенція міліції!

— Ви повинні дати свою оцінку, показати своє ставлення! — зауважив голова районної ради Володимир Левицький. — А то у Нових Санжарах обмежили час роботи розважальних закладів, а у вас «Шалена хвиля» так і працює до 2-х годин ночі!

Розкритикував доповідь сільського голови і очільник райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Ви пишете, що не можете знайти медика для сільської амбулаторії, тому що це компетенція центральної районної лікарні. Хіба це правильна позиція? — поцікавився голова райдержадміністрації. — А що ви зі свого боку зробили, щоб цей медик приїхав до вас і лишився працювати?!

— Ми готові направити туди кадри, але ж кожну людину цікавить перше питання — житло, — підкреслила головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря, — буде у сільській раді житло, буде й медик! А так нашій «швидкій» допомозі постійно потрібно їздити до вас. За десять місяців поточного року зробили 200 виїздів!

— Ми шукали варіанти, — заперечив Сергій Головко, — до нас приїздили медики, які згодні були працювати. Я запропонував для житла Мар’янівську школу, але першим питанням було: чи можна це житло приватизувати? Адже людину цікавить не лише сьогодення, але й перспектива. Де я візьму житло для медика, якщо у нас сільська рада фактично без приміщення, клубу у селі немає?

Полеміка між сільським головою та членами президії тривала кільканадцять хвилин. Потім «лобне місце» на трибуні зайняв лелюхівський сільський голова Віталій Рой. Він теж витримав свою порцію критики. Щоправда, меншу, ніж його колега.

Керівники цього понеділка не лише критикували, але й жартували. Так Володимир Левицький поцікавився у начальника відділу молоді та спорту Володимира Литвиненка:

— А якщо вдарять морози? Де брати коньки та клюшки? У Полтаві?

— А й справді. А то виходить, що у нас на всі Санжари тільки у Андрія Олександровича коньки є, — підтримав Сергій Шовкопляс.

— Так у нього ж роликові! — заперечив Володимир Левицький. Зал вибухнув сміхом.

Керівники також посміялись, але зауважили, що про ковзани та ключки таки треба подумати. Інакше для чого тоді облаштовувати на стадіоні хокейний майданчик?

Наприкінці апаратної Сергій Шовкопляс розповів присутнім про одну цікаву задумку. У Нових Санжарах із допомогою науковців-археологів планують провести розкопки. Вони мають визначити, скільки ж насправді років Новим Санжарам. За попередніми даними, селище було утворене на початку 12-го століття. Тобто, за сприятливого результату розкопок, уже найближчими роками можна буде святкувати 900-річчя Нових Санжар.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
23 грудня 2011, 15:40 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.