«На Новий Рік буду спати»

«На Новий Рік буду спати»

У день нашого чергового опитування випав сніг — такий білий та пухнастий. Справжня тобі зима, як годиться, з морозцем і ніжними сніжинками. Погода нарешті додали віри у те, що Новий рік навіть не на порозі, а на носі. Свято наближається на шалених швидкостях. Отже, ми вирішили опитати новосанжарців, як вони будуть зустрічати Новий рік.

Опитування проводимо традиційно на центральному ринку селища. У ньому взяли участь 40 респондентів. Як виявилося, 23 респонденти Новий рік планують святкувати вдома. Обгрунтовують це так:

— Новий рік — це сімейне свято. Тому його потрібно зустрічати в тісному родинному колі.

— З внуками і правнуками.

— Дома.. Главне, шо поспати можна, коли захочеш.

— На Новий Рік буду спати.

— Біля телєвізора.

Сім опитуваних говорили, що нічим зустрічати Новий Рік. Так що ніяк відзначати його не будуть:

— Я пенсіонер — 800 гривень пенсії, яке там святкування, хоч би на комунальні та ліки вистачило.

— Немає грошей. Тому святкувати не збираюсь.

Інші 10 респондентів розділилися: 3 чоловіки ще не вирішили, як святкуватимуть свято. Інші 7 святкуватимуть з різних причин не вдома:

— Дуже хочемо поїхати з родиною до друзів в інше місто.

— Тут з друзями зустрічатиму.

— Спочатку вдома, а потім подивимося.

— Буду зустрічати на роботі.

Потрібно зауважити, що наше опитування близько співпадає з результатами досліджень загальноукраїнського масштабу, яке проводилось компанією Deloitte. За його результатами 71 відсоток українців зустрічатиме Новий рік вдома, а 2 відсотки — не святкуватиме взагалі.

Та як би ми не зустрічали Новий рік вдома чи деінде — гарне свято не обов’язково потребує великої кількості грошей. Новорічну ніч можна зустріти із звичайним супчиком на столі (перевірено:)), але з гарним настроєм та святом у душі. Адже головне не те, що ти їси та п’єш на свято, а те, який у тебе настрій. Бажаємо, щоб у вас 31-го грудня він був святковий та піднесений!


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»
29 грудня 2011, 10:26 | Нові Cанжари | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.