Налаштовуємося на позитив

Як би там хтось не хотів, не заважав і не протестував, які б вибрики не викидала Природа, а Новий рік таки настане. У ніч із 31 грудня на 1 січня ми перегорнемо чергову сторінку історії, згадаємо минуле і загадаємо найзаповітніші бажання на майбутнє.

І цілком логічно, що у ці передсвяткові дні прийнято думати, говорити і писати лише про хороше, про позитивне. Тим більше, що, відстежуючи протягом року рівень продажів нашої газети, ми виявили цікаву і досить дивну закономірність: краще продавались ті номери, у яких було більше позитиву, аніж негативної інформації. Називаю цю закономірність дивною невипадково. Адже існує неписаний нібито закон журналістики, який гласить: «Найкраще продаються погані новини. Нікому не цікаво читати про те, що поїзд прибув за розкладом — усім буде цікаво прочитати про його аварію». Та кобеляцька дійсність підтверджує, що не такою вже й аксіомою є подібне твердження.

Так що будемо в році, що настає, налаштовуватись на позитив. Тим більше, що, ніде гріха подіти, колеги по журналістському цеху інколи аж занадто захоплюються «чорнухою». Деякі випуски теленовин неможливо додивитись до кінця. «В аварії загинули восьмеро чоловік!», «Мати викинула немовля в колодязь!», «Чергова смерть від щеплення!» — смерть, жах і відчуття безвиході та немічності.

Насправді ж, у житті все не так. І кількість позитиву завжди переважає негатив. У іншому разі цей світ давним-давно загинув би.

Давайте у році наступному налаштуємося на позитив. На те, що невинних випустять із в’язниць, а винних — посадять. Ні, навіть не посадять, а приструнять. На те, що чиновники перестануть красти, хамити, принижувати. А ми їм в цьому допоможемо. Допоможемо критикою — гострою, але не злою. А налаштування на позитив зовсім не означає, що потрібно обминати «гострі кути», замовчувати негативні випадки. Так що критикуйте, висвітлюйте, не мовчіть. Але без зла, із позитивним налаштуванням. Пам’ятайте, що все в цьому світі минає, все забувається. А ось енергія наших думок і мрій не зникає, вона невідомим науці чином впливає на дійсність. То ж нехай та енергія буде позитивною.


Автор: Ігор Філоненко
29 грудня 2011, 12:45 | Кобеляки | Редакційна

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.