На апаратній нараді підводили підсумки року

Минулого понеділка на апаратній нараді пройшло розширене засідання колегії Кобеляцької районної державної адміністрації. На засіданні, в основному, резюмували плюси і мінуси в роботі району.

Засідання розпочали з урочистостей. Заступник голови райдержадміністрації Микола Шабалтій представив присутнім нового начальника відділу культури районної державної адміністрації. Ним стала Марія Кириченко, котра вже декілька місяців була на посаді виконуючої обов’язки начальника. Її привітали квітами і побажаннями гарної та продуктивної роботи.

На порядку денному було чотири питання. Першим розглядалося питання про стан реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення та проведення пенсійної реформи. Доповідала начальник управління Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі Ніна Кравченко. Вона повідомила, що у відділенні Пенсійного фонду України у Кобеляцькому районі перебуває на обліку 15 тисяч 320 пенсіонерів. З початку року відкрито 645 пенсійних справ та проведено 863 індивідуальних перерахунки пенсій. У зв’язку із ростом прожиткового мінімуму, для осіб, що втратили працездатність, проведено перерахунки пенсій з першого січня, першого квітня, першого жовтня та першого грудня.

З першого березня 2011 року проведено перерахунки пенсій у зв’язку із ростом середньої заробітної плати у народному господарстві по 3020 пенсійних справах. Унаслідок проведених перерахунків середній розмір пенсії на 1 жовтня 2011 року складає 1000 гривень, 12 копійок. А це на 50 гривень 04 копійки більше, ніж на кінець 2010 року.

— З початку року, — каже Ніна Михайлівна, — до бюджету Пенсійного фонду району надійшло власних коштів у сумі 47667,4 тисяч гривень. А це на 3990,4 тисячі гривень більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Тобто, 8 відсотків. Потреба на виплату пенсій за 11 місяців 2011 року становить 174 174,7 тисяч гривень. З початку року в районі проводилось активне обговорення проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи». У зв’язку з введенням у дію цього закону призначення та перерахунок пенсій управлінням здійснюється з урахуванням змін, передбачених цим законом: запровадження єдиного для чоловіків та жінок пенсійного віку, обмеження максимального розміру пенсії десятьма прожитковими мінімумами для непрацездатних громадян, збільшення необхідного стажу роботи жінкам з 20 до 30 років, чоловікам — з 25 до 35 років, підвищення необхідного страхового стажу для призначення пенсії з п’яти до п’ятнадцяти років, та зміна максимальної величини бази нарахування єдиного внеску з 15 до 17 мінімальних заробітних плат. З початку року за рішенням суду виплачено додатково кошти дітям війни та особам, що брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: 2620 особам на суму 2 мільйони 679 тисяч гривень.

На кінець своєї доповіді Ніна Михайлівна за– уважила, що в Кобеляцькому районі співвідношення між працюючою верствою населення і пенсіонерами становить 1 працівник на 2,5 пенсіонери. А це, зі слів начальника Пенсійного фонду району, не дуже втішна ситуація.

Далі до слова запросили начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Олександра Лисенка. Він підвів підсумки роботи з цивільного захисту населення району за 2011 рік та визначив основні завдання на 2012 рік.

— За 2011 рік, — каже Олександр Михайлович, — на території району виникали такі надзвичайні ситуації: 4 події виявлення застарілих боєприпасів, зафіксовано одну подію сильної ожеледиці та снігових заметів, пожежа на сміттєзвалищі у селі Ганжівка та пожежа в екосистемах. Виникали й інші події. Повний облік проводить РВ УМНС України в Полтавській області. Та головним завданням системи цивільного захисту району на 2012 рік є зниження техногенних і природних ризиків та підвищення рівня захисту населення шляхом ефективного функціонування єдиної системи цивільного захисту.

А начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Чердак доповіла про підсумки та формування Програми соціального розвитку сільських населених пунктів району на 2011–2012 роки.

— Основним завданням цієї програми, — каже Тетяна Андріївна, — є відновлення роботи об’єктів соціальної інфраструктури, спроможної задовольнити різноманітні потреби сільського населення. З цією метою фактично виконані заходи по будівництву, відновленню та ремонту об’єктів соціальної інфраструктури на загальну суму 3664, 3 тисячі гривень. У тому числі за кошти районного бюджету — на суму 1447,3 тисячі гривень, за кошти з місцевого бюджету— на суму 668,3 тисячі гривень, за кошти інвесторів — на суму 1548, 7 тисяч гривень. А це складає відповідно 40, 18 та 42 відсотки. Аналізуючи виконання положень програми, необхідно відзначити, що найбільша частка у фінансуванні припадає на відновлення та будівництво об’єктів освіти — 45,2 відсотки, доріг та об’єктів освітлення — 12 відсотків, об’єктів спорту — 10,7 відсотки, водопостачання — 7,5 відсотки та об’єктів культури — 6. Незначний відсоток фінансування припадає на об’єкти медицини та торгівлі. У цілому, як зазначила Тетяна Чердак, це позитивні процеси, спрямовані на розвиток сільських громад, підвищення рівня життя сільського населення, на відродження роботи об’єктів інфраструктури села. Адже нинішній стан села, його соціально-економічна інфраструктура, культурно-побутові умови населення та рівень оплати праці вимагають здійснення невідкладних і разом з тим радикальних заходів, спрямованих на позитивні зміни у розвитку соціальної мережі села.

Завершив апаратну нараду Микола Шабалтій. Він побажав присутнім щасливого Нового року та веселих свят. І висловив надію, що наступного року в залі засідань усі зберуться у повному і незмінному складі.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
30 грудня 2011, 12:22 | Кобеляки | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.