Ринок у Руденківці обіцяють зробити комфортнішим

Ринок у Руденківці обіцяють зробити комфортнішим

Мешканці села непокояться, що нові власники розберуть місця для торгівлі. Ті, у свою чергу, запевняють, що ці роботи є початком великої реконструкції.

Минулого тижня до новосанжарської редакції тижневика «ЕХО» звернулася жителька Руденківки, яка повідомила, що нові власники розбирають торгові ряди руденківського ринку. У п’ятницю — «базарний» для цього села день — ми вирушили туди, щоб поспілкуватися із торговцями та власниками.

У центрі ринку, де під навісом розміщені місця для торгівлі продуктами, побачили напіврозібраний ряд. З одного боку з прилавка можна іще було продавати, з іншого біла цегла була повністю розібрана на всій протяжності павільйону.

— Я не знаю, хто це розбирає, — відповів дідусь, який того дня на цілій частині павільйону торгував домашнім сиром, — я тут нечасто стою.

Жінка-підприємець, яка продавала одяг у сусідньому із павільйоном ряду, виявилася більш балакучою.

— Розбирають нові власники ринку. Для чого — не знаю. Вони почали брати містове із березня, а ринок купили, мабуть, у минулому році, — розповіла жінка, — ціну за містове не підіймали, ми платимо по 10 гривень, як і платили. Але раніше у ці 10 гривень входило освітлення у вечірній та нічний час, зараз його немає. До того ж тепер із кожного за землю беруть по 20 гривень у місяць. Раніше було менше.

Одну з нових власників ринку — Ніну Петрунь — ми зустріли біля торгових місць. Жінка одразу ж категорично заявила:

— Это моя частная собственность! У меня есть все документы. И я ничего не нарушаю!

Коли ми поцікавились причинами розбирання торгових місць, жінка пояснила нам: це роблять для покращення умов торгівлі.

— Мы хотим поставить здесь теплые павильоны, чтобы люди могли торговать в нормальных условиях. Сами будем в них торговать и сдавать в аренду. Потому что сейчас начнутся дожди — и никого тут не будет. Зимой, в мороз, тоже мало кто дольше двух часов выстаивает. А будет тепло — люди смогут нормально торговать.

Стосовно плати за торгівлю на ринку Ніна Петрунь зауважила, що вона залишилася на тому ж рівні.

— Мы берем с места по 10 гривен. С бабушек, которые торгуют домашней продукцией, просим по 1-2 гривны. И то они убегают! Знаете, как бабушки быстро бегают?! Что касается освещения — я не знаю, зачем оно здесь ночью? Под этими фонарями только пьют и гуляют, что тут охранять?

Сільський голова Сергій Головко, до якого ми звернулися за коментарем стосовно ситуації на ринку, про реконструкцію знає. І проблеми у цьому ніякої не бачить.

— Ринок дійсно приватний. Минулого року його викупили нові власники. Вони мають свій план облаштування на місці нинішнього павільйону теплих торгових точок. Я бачив їх проект. Стосовно збільшення плати за землю, то вона цілком виправдана. Адже збільшилась грошова оцінка землі. І якщо власники ринку за рік сплачують до бюджету сільської ради близько 11 тисяч гривень, то збільшення плати до 20 гривень є не таким уже й значним.

З отриманої нами інформації можна зробити висновок, що хвилюватися мешканцям Руденківки поки що нічого. І розбирання торгових місць може дійсно стати першим кроком в оновленні та осучасненні руденківського ринку. Звичайно, якщо нові власники будуть достатньо послідовними і в   них вистачить коштів.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
28 вересня 2012, 13:28 | Нові Cанжари | Суспільство

1. з Руденківки / 17 квітня 2013, 21:32 Цитувати
Розібрать то розібрали,лапші на вуха всім навішали і вам Майстре також,уже й весна прийшла а будувати нові обіцяні павільйони ніхто не збирається та очевидно і не збирались.Було хоть щось а тепер стоїть самий каркас.Цегла й шифер вивезено на щось більш потрібне"частним собственникам".Спромоглись поставити біля зруйнованого якийсь деревяний прилавок от і все покращення умов торгівлі.Що стосується освітлення то тепер дійсно на темну пють і гуляют,коли освітлення працювало то безладу вночі на ринку майже не було. Ось таке "покращення"в Руденківці на ринку від новоявлених"частних собственников".

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.