Юні туристи зібралися в Бутенках

Юні туристи зібралися в Бутенках

Туризм — це один з найпоширеніших видів активного здорового відпочинку, і вважається, що День туризму сприятиме підтриманню здоров’я населення багатьох країн.

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації у 1979 році в Манілі. З 1980 року свято відзначається щороку 27 вересня. Всесвітній день туризму проводиться з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в розвиток культурних зв’язків, забезпечення взаєморозуміння між народами.

Свято відзначається у більшості країн світу ось уже більше 30 років. У цей день проходять зльоти туристів, святкові заходи і фестивалі. Це свято для кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись із щоденної буденної одноманітності на берег річки, у ліс, у поле або в інші місця, якими так багата наша земля.

У рамках святкування Всесвітнього дня туризму, гуртківці Кобеляцької райСЮТур на базі Бутенківської школи провели ряд розважальних заходів. Під гаслом «Живи активно, думай позитивно» була проведена фотовиставка та представлені до перегляду відеофільми, присвячені походам наших гуртківців.

Продовженням стали районні особисто-командні змагання учнівської молоді зі спортивного орієнтування «Азимутальне коло», присвячені Всесвітньому дню туризму. У змаганнях взяли участь 23 команди (7 команд старшої та 16 команд середньої вікової групи) із 14 шкіл району та райСЮТур у кількості 133 особи. Змагання передбачали цікаву й запеклу боротьбу за призові місця. Директор Кобеляцької райСЮТур Володимир Яловега висловив найщиріші побажання активним учасникам змагань, які небайдужі до власного здоров’я, і закликав до чесної боротьби. Подолавши безліч перешкод, за результатами змагань призові місця розподілилися таким чином:

старша вікова група:

— команда Кобеляцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 — 1 місце;

— команда Кобеляцького НВК № 1 — 2 місце;

— команда Озерської ЗОШ І-ІІІ ст. — 3 місце;

 

середня вікова група:

— команда Ліщинівської ЗОШ І-ІІІ ст. — 1 місце;

— команда Кобеляцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 — 2 місце;

— команда Бутенківської ЗОШ І-ІІІ ст. — 3 місце.

Туристичні змагання надали можливість кожному учаснику підвищити свою майстерність, обмінятися досвідом з орієнтування, побудувати якісну схему подолання етапів дистанцій, підтвердити стійкий інтерес учнівського активу до спортивного туризму.

Наостанок слід зазначити, що подібні заходи, вкрай важливі для підростаючого покоління. У майбутньому, ставши дорослими, відвідавши подібну фотовиставку, або будучи глядачем таких змагань, кожен згадає своє дитинство. День туризму дійсно гідний вважатися Всесвітнім, адже він об’єднує, навчає, знайомить, оздоровляє.

P. S. Переглянути фото та відео матеріали можна за електронною адресою www.meridian.poltava.ua


Автор: Ігор Кордіяк, керівник гуртків Кобеляцької райСЮТур

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.