Шахраї вкрали гроші прямо з банківської картки

Шахраї вкрали гроші прямо з банківської картки

Виявляється, що навіть повна відсутність у гаманці чи домі готівкових грошей не є гарантією від пограбування.

Вельми символічний випадок крадіжки стався нещодавно в Кобеляках. До правоохоронців звернулась одна з жительок райцентру. У жінки вкрали 11 тисяч гривень. Причому гроші викрали не з гаманця, не зі схованки між простирадлами чи з-під дивану, а прямісінько з пластикової банківської картки.
Потерпіла розповіла правоохоронцям, що напередодні злочину до неї подзвонили. Людина, яка телефонувала, представилась працівником банку, в якому тримала гроші жертва крадіжки. І під приводом унесення якихось уточнень, вивідала у потерпілої номер її картки, пін-код і навіть дівоче прізвище матері. Тобто, зловмисник зібрав у своєї жертви всю необхідну для нього інформацію. Далі все було справою злочинної техніки. Спочатку злочинець зателефонував оператору мобільного зв’язку. І попросив заблокувати номер потенційної жертви. Нібито у неї вкрали телефон. Навіщо це було зроблено? Для того, щоб на номер не надійшла «есемеска» із банку з повідомленням про зняття грошей. А потім їх викрали у Харкові.

За даним фактом порушено кримінальну справу. Водночас Віра Гомонюк, офіцер міліції, відповідальний за роботу з населенням, прохає всіх земляків бути уважними і нікому не розголошувати інформацію щодо своєї банківської картки. Вона говорить: «Ні в якому разі не можна по телефону розповідати такі дані, як номер картки, пін-код, дівоче прізвище матері. Якщо вас про це запитують, тим більше з мобільного, не полінуйтесь, передзвоніть у банк, а ще краще — сходіть туди і дізнайтесь кому і навіщо потрібна ця інформація».

Також Віра Гомонюк попереджує і про ймовірність стати жертвою інших шахраїв. Вона закликає ні в якому разі не спілкуватись із невідомими людьми на фінансові теми. Навіть, якщо у тих людей є посвідчення, адже документи можуть бути підробленими. Шахраї можуть представитися працівниками соціального захисту і запропонувати обміняти гроші. Можуть зайти у будинок під виглядом контролерів із газової служби чи електриків, а потім пограбувати вас. Тому краще зателефонувати у відповідну службу і перепитати, чи є там такий працівник.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»
20 листопада 2012, 18:00 | Кобеляки | Кримінал

1. Гість / 21 листопада 2012, 18:31 Цитувати
Звичайно, нехай він зателефонує вам і ще на якийсь підставний номер, а далі "......"- таке часто буває. Цей вид шахрайства зараз дуже модний, особливо коли "жертва" розміщує оголошення про продаж чогось цінного.

Порада, ніколи не прикріпляйте банківську карту до свого мобільного, купіть для цих цілей лівий номер.
2. Maximus / 25 листопада 2012, 10:16 Цитувати
Пвукрани таких безмозглих власників карток . Я думаю кожен бачив біля банкомату людину "з лісу" яка самостійно гроші зняти не може, ото на таких шахраї наживу мають.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.