У дитячому садочку «Золотий півник» відзначили Свято осені

У дитячому садочку «Золотий півник» відзначили Свято осені

Традиційне Свято осені з ярмарком овочів і фруктів, піснями, іграми й танцями відбулося протягом жовтня в усіх групах Кобеляцького дитячого садка № 2 «Золотий півник». Нам вдалося побувати на святі однієї з старших груп.

Цей захід, присвячений закінченню збору осіннього врожаю, проводиться щорічно і завжди є цікавим і корисним для діток та їхніх батьків.

У дошкільному закладі «Золотий півник» до свята готувалися особливо. Діти все робили спільно з батьками. Хтось із власного городу чи саду зібрав урожай, а хто просто купив у магазині чи на ринку, дехто ж випікав різноманітну смакоту з фруктів. А найобдарованіші виготовляли казкових чи вигаданих героїв з гарбузів, груш, кавунів, огірків, горіхів та жолудів.

У кожній групі свято проходить по-своєму. Менші дошкільнята у віршах, хороводах та піснях прославляють осінь за її красу та щедрі врожаї.

А вихованці старшої групи «А» разом з вихователями Людмилою Койнаш та Світланою Дорофєєвою провели Свято осені з веселими піснями, розвагами та конкурсами. Такий захід проходить у по-осінньому прибраному залі. На столах, застелених вишитими рушниками, плетені кошики з овочами та фруктами, вази з осінніми квітами, багряним листям клена та червоними кетягами калини та горобини. Ваблять око цікаві вироби з природного матеріалу, овочів та фруктів, які виготовили батьки з дітьми. Дітлахи одягнені в оригінальні костюми, які відповідають їхнім ролям. Хтось одягнувся у костюм картоплі чи огірка, дехто перевтілився у капустинку чи моркву. Звісно ж, таке свято не обійшлося без осені, яка завітала до святкової зали в яскравому жовто-багряному вбранні. До речі, її роль виконувала вихованка групи Марія Строчко.

Дошкільнята на своєму святі також імпровізували осінній ярмарок. А Толя Змієнко, у ролі пана Гарбуза, обирав з-поміж усіх овочів та фруктів на ярмарці собі дружину. Зрештою, найбільше припала йому до душі соковита Диня з якою він і вирішив одружитися.

Завершилося свято піснями, танцями та гумористичними сценками. Після чого ще деякий час діти фотографувалися в залі, а вихователі, в свою чергу, пообіцяли пригостити дітей гарбузовою кашею та осінніми фруктами.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
21 листопада 2012, 08:59 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.