Суд не відбувся. Звинувачений утік

У минулому номері тижневика ми написали про історію із викраденням автомобіля та його власника у Малій Перещепині. Цього тижня у справі Гасанова суд міг поставити крапку. Але зробити цього не вдалося. Тому що підсудний не з’явився на судове засідання і тепер його оголосили у розшук.

У справі Гасанова відбулося вже кілька судових засідань. У деяких випадках судді Володимиру Івку доводилося переносити розгляд на інший дату. То не з’являлися потрібні свідки, то перебував на лікарняному звинувачений.

8-го листопада відбулося чергове засідання у цій справі, яке вів Володимир Івко. Під час засідання суддя заслухав свідчення свідків. Зокрема, Кухарика та Кібальникова. Обидва «допомагали» Олександру Парасочці продати його автомобіль. І обидва в один голос заперечували будь-яку свою причетність до насильного утримування Парасочки у Судівці.

— Та ніхто його не утримував і не бив! — заявив Василь Кухарик, — А те, що у нього зчесане на лбу було, так то він, мабуть, сам упав! І машину він сам хотів продати, а потім передумав, видать. І оце все заварилося…

— Та мы вообще на деньги попали! — зауважив знайомий покупця Олег Кібальников. — Машину забрали, деньги никто не вернул.

— А вас не здивувало, що ціна на автомобіль була удвічі заниженою? — поцікавився суддя.

— Я не специалист, но грех было не купить! — пояснив Кібальников.

Цей свідок також запевняв суд у тому, що ніхто Парасочку не бив і тиску на нього не вчиняв.

— При мне никто его не бил! Он говорит, я сам упал! Ну, он так говорил. И никто его там не держал. Это была просто пьянка!

Із слів свідків виходило, що Парасочка, із синцем на півобличчя, у домашніх валянках та штанях, сам захотів поїхати з ними у Полтаву і продати власне авто. І горілку він пив не тому, що змушували, а за власним бажанням.

— Парасочка сам винуватий! Він все робив сознатєльно! Я його питав: ти хочеш продати машину? Він казав: хочу! — пояснив Василь Кухарик.

Однак він же підтвердив, що після продажу автомобіля кошти отримав звинувачений Гасанов. І дав йому 1500 гривень.

— А за що він вам дав ці гроші? — запитав суддя.

— Ну там, туда-сюда, сказав: бери, це тобі подарок. Ну, за то, шо я помог покупателя найти! — пояснив Кухарик.

У продовження розгляду справи суддя зачитав свідчення звинуваченого у справі — Олега Гасанова. Той заперечував факти побиття ним Олександра Парасочки. І визнавав лише, що дав чоловікові ляпас, тому що нібито приревнував до своєї колишньої дружини. Факт отримання грошей після продажу машини Гасанов також заперечив. І пояснив, що Парасочка передав кошти не йому, а його знайомій Оксані. Тому що грошей було багато і у кишеню вони не влізали. А у неї була сумка, куди ці гроші можна було покласти. Хоча у тих-таки матеріалах справах була інформація, яка опосередковано спростовувала свідчення звинуваченого. Її суддя також озвучив. Так, продавши «Сенс» Олександра Парасочки, Гасанов на частину отриманих грошей буквально того ж дня у Полтаві за оголошенням купив «ВАЗ-21013» за 11500 грн., який невдовзі і розбив.

Заслухати усіх свідків 8-го листопада не вдалося. Тому що жінка на ім’я Оксана, яка, імовірно, була під час скоєння злочину разом із Гасановим, до суду прийшла без документу, що підтверджує особу. Тому засідання перенесли на 20 листопада, а жінку зобов’язали прийти на нього із паспортом.

Минулого вівторка засідання відбулося. Приїхав з Малої Перещепини Олександр Парасочка, прибув і звинувачений Гасанов. Але вищезазначена Оксана на засідання не з’явилася. Тоді прокурор Дашівський, який підтримував звинувачення, запропонував суду перенести розгляд справи на 14:30 того ж дня і після відновлення слухання вже перейти до судових дебатів. Суддя пропозицію підтримав.
— Ну це вже фактично останнє засідання буде. Після дебатів лишиться одне, на якому суддя зачитає вирок, — пояснив адвокат потерпілого.

О 14:30 у судовій залі знову зібралися усі учасники судового процесу — прокурор, потерпілий, адвокат потерпілого, адвокат звинуваченого. Але коли суддя назвав прізвище звинуваченого Олега Гасанова, у залі ніхто не підвівся. З невідомих причин на судове засідання він не з’явився, кудись зникнувши у часовому проміжку між 9:30 та 14:30. Заслухавши думки учасників процесу, суддя оголосив наступну постанову.

— Оскільки Гасанов не повідомив про причини неявки, можна зробити висновок, що він ухиляється від суду. З огляду на це, суд вважає доцільним змінити запобіжний захід на більш суворий: із підписки про невиїзд на взяття під варту. Оскільки ми не знаємо, де зараз перебуває Гасанов, його буде оголошено в розшук. І на наступне засідання він з’явиться у супроводі працівників міліції.

Чому на завершальному етапі судового процесу звинувачений раптом вирішив тікати від правосуддя — наразі невідомо. Але ми продовжимо стежити за розвитком подій. І обов’язково напишемо про те, чим закінчиться ця історія із проданим автомобілем і тепер уже зниклим звинувачуваним.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»
23 листопада 2012, 15:38 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.