«Ми — з хлібом!»

«Ми — з хлібом!»

У четвер у Кобеляках вітали працівників сільського господарства з їхнім професійним святом.

Наприкінці осені, коли вже зібрано весь урожай, в Україні стало доброю традицією вшановувати працю трударів сільськогосподарської ниви. Цього року День працівників сільського господарства у Кобеляках святкували в четвер. Об 11:00 у залі Центру культури та дозвілля зібрались усі, хто причетний до цієї галузі.

Розпочала свято Роксолана Різун піснею «Україна — вишиванка». Далі, уже також традиційно, до вітального слова запросили представників районної влади. Анатолій Таранушич у своєму виступі зазначив, що аграрії полтавського краю завжди були в аваргарді хлібних, землеробських та сільськогосподарських справ нашої держави.

— Сьогоднішнє свято є приводом підвести підсумок зробленого, проаналізувати помилки та невдачі, — каже голова РДА. — Усі ви добре знаєте, якими погодними умовами випробовував нас цьогорічний хліборобський рік. Ви пам’ятаєте посушливу осінь, сувору зиму, сухі та спекотливі весну й літо. Та найбільшим лихом для нашого району був град, який випав у червні цього року. Адже він вибив більше трьох тисяч гектарів посівів озимих і пізніх культур.

Та незважаючи на несприятливі для врожаю погодні умови, за словами голови РДА, нашому району є чим похвалитись.

— Ми — з хлібом! Станом на перше листопада цього року ми отримали майже сімдесят тисяч тонн ранніх і пізніх зернових культур. І дивлячись на нинішній рік — це успіх наших хліборобів.

На завершення, Анатолій Таранушич побажав присутнім міцного здоров’я, щастя, благополуччя в родинах. І не менш важливо, гарних погодних умов для майбутніх урожаїв.

Наступним із вітальними словами до аграріїв звернувся голова районної ради Юрій Тагадюк.

— Нам відомо, як сьогодні нелегко працювати на землі. Але лише завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню, досягнення в сільському господарстві стають вагомими, — сказав Юрій Іванович.

Насамкінець свого виступу, голова райради побажав працівникам сільського господарства, аби їхні ниви родили щедрі врожаї, а в кожній домівці панували добро та злагода.

Далі перейшли до нагородження працівників сільського господарства. І судячи з кількості людей, яких запрошували цього дня на сцену, похвалу заслужили майже всі присутні аграрії в залі.

Далі свято продовжилось яскравим концертом. Перед присутніми з привітаннями виступили діти з будинку дитячої творчості, а також Андрій Уткін з хореографічним колективом «Грація». Під час виконання номеру в зал спустились дітлахи та роздали присутнім по шматочку короваю. А на завершення концерту на сцену з півторагодинним виступом вийшли артисти луганського шоу-гурту «Воля», яких кобелячани проводжали зі сцени стоячи та гучними оплесками.









Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»
23 листопада 2012, 18:24 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.